Τοπικά

“Καταρρέει ο Σουλτάνος… “

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Η μεγαλομανία, η κυριαρχία στον Μουσουλμανικό κόσμο και η Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν εδημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέλοντας να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως» άπλωσε στρατεύματα και Τουρκικές βάσεις σε δέκα (10) χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης.

Έτσι έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της Ευρώπης, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

Θέλησε μάλιστα να εκβιάσει την Ε.Ε. και να αποκομίσει οφέλη, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό «κριό» τους Λαθρομετανάστες.

Αποκομμένος από την πραγματικότητα ο Ερντογάν εγκλωβίστηκε από την τακτική των προκλήσεων και των απειλών.

Έστειλε στην Ανατολική Μεσόγειο ερευνητικά και πολεμικά πλοία, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.

Τα μοναδικά πράγματα που κατόρθωσε μέχρι στιγμής είναι η απαξίωση και η ρήξη με Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Τεράστια τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, αφού και συναλλαγματικά αποθέματα των 140 δις ευρώ εξανεμίστηκαν.

Έτσι η φτώχεια, η ακρίβεια και η ανεργία, σε καθημερινή βάση, μαστίζουν τον Λαό της Τουρκίας και ενώ δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε οι πολίτες, αυτός τους μοιράζει τσάι.

Οι ΗΠΑ, με τις τελευταίες επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών Πομπέο σε Κύπρο, Ελλάδα, και Κωνσταντινούπολη και την άρνησή του να δει πολιτικά πρόσωπα της Τουρκίας, δείχνει πως η θηλιά της απομόνωσης σφίγγει επικίνδυνα την ύπαρξη του μεγαλοϊδεατισμού της Τουρκίας.

Η εκλογή του Τζο Μπάϊντεν και η αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, πράγμα που σημαίνει και την πιθανή αλλαγή πολιτικής έναντι της Τουρκίας, φέρνει την γείτονα χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Η καταδίκη της Ε.Ε., για τα όσα κάνει ο Σουλτάνος στην Κύπρο, με το πικ-νικ στα Βαρώσια και στο Αιγαίο, η κόντρα με τον Μακρόν, Πρόεδρο της Γαλλίας, για τα όσα έγιναν από τους εξτρεμιστές του Ισλάμ, στο Παρίσι και στην Βιέννη της Αυστρίας, όλα αυτά, μαζί με την οικονομική κρίση, φανερώνουν πως ο Σουλτάνος καταρρέει.

Η διακυβέρνηση της Τουρκίας είναι υπόθεση μίας οικογένειας, αυτής του Ερντογάν, η οποία θησαυρίζει την στιγμή που η πείνα θερίζει τους πολίτες.

Η παραίτηση του γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από το Υπουργείο Οικονομικών, σηματοδοτεί τον αγώνα που δίνει ο Ερντογάν για να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt κατηγορεί τον Ερντογάν και γράφει πως «ο αυτοανακηρυχθείς Σουλτάνος παρουσιάζεται στον Λαό ως πολυτάλαντος. Όμως, η ρητορική του πολέμου και οι απειλές έχουν το τίμημά τους».

Ο Ερντογάν, μέχρι την ημερομηνία εγκατάστασης του Τζο Μπάϊντεν στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίζει με τους εκβιασμούς και τις ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση.

Όλα, όμως, αποδεικνύουν, πως ο «πειρατής» της Μεσογείου, ο μεγαλομανής και αδίστακτος Τούρκος Πρόεδρος είναι στο χείλος του γκρεμού.

Εάν η Ε.Ε. επιβάλλει και κυρώσεις για την πολιτική του, τότε σίγουρα θα έρθει το τέλος του, αφού θα έχει χάσει και τον φίλο του Τραμπ.

Οι φαντασιώσεις πληρώνονται ακριβά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης