Τοπικά

Κατηγορώ Ηλιάδη για Σακκά: “Ο μόνος δήμαρχος που δεν πήρε κονδύλια για τον Daniel”

Προσωπικά Υπόλογο καθιστά τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Ηλιάδης για την απουσία του Δήμου Τρικκαίων από τα κονδύλια του Πράσινου Ταμείου για τον Daniel.

 

 

Αναλυτικά:

«Ποσό 12,5 εκατομμυρίων ευρώ μοιράστηκε από το Πράσινο Ταμείου σε Δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν-όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, από την καταστρεπτική θεομηνία Daniel.

Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη απόφαση μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτούνται είναι άπαντες οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εκτός του Δήμου Τρικκαίων.

Ο Δήμος Μετεώρων χρηματοδοτείται με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ο Δήμος Πύλης με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, οι Δήμοι Λάρισας και Βόλου αναδεικνύονται πρωταθλητές στην χρηματοδότηση,  αφού ο πρώτος θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2,1 εκ. ευρώ ενώ ο δεύτερος με 2 εκ. ευρώ.

Ο Δήμος Τρικκαίων που επλήγη ομοίως από την καταστρεπτική θεομηνία Daniel δεν συμπεριλαμβάνεται, καν μεταξύ των 14 Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο,  παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της θεομηνίας με τις επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, να εξακολουθούν να υφίστανται για εκατοντάδες συμπολίτες μας και να δυσχεραίνουν την λειτουργία του Δήμου μας ο οποίος ακόμη δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις,  τόσο έναντι των πληγέντων,  όσο και σε σχέση με τους εργολάβους και προμηθευτές που κλήθηκαν να συμβάλουν τις πρώτες δύσκολες μέρες της καταστροφής.

Κατόπιν αυτών καλείται ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σακκάς να δώσει ΑΜΕΣΑ εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του Δήμου μας από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Πολύ δε, περισσότερο δεδομένης της απόλυτης ταύτισής  του με τις Κυβερνητικές επιλογές και του στενού εναγκαλισμού του με τα κυβερνητικά στελέχη. Τοπικά και μη… που όμως, δεν αποδίδει στην απόδοση των κονδυλίων που δικαιούνται τα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της μετά Daniel εποχής.

Για την Δημοτική Παράταξη ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

O  επικεφαλής

Γιώργος Ηλιάδης»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης