Τοπικά

ΚΔΑΠ Μάθηση και ΑΠΣ Τρίκαλα… πάλεψαν για το περιβάλλον

Το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύουμε» του ΑΠΣ Τρίκαλα για 14η συνεχόμενη χρονιά έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

 

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη, τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σωτήρας  πραγματοποίησαν δενδροφύτευση και καθαρισμό την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στη Σωτήρα Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος «Παλεύουμε για το περιβάλλον».

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος,  φυτεύτηκαν δένδρα. Επίσης έγινε καθαρισμός και βαφή της γέφυρας. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο.

Το πρόγραμμα «Παλεύουμε για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως παραδοσιακά παιχνίδια, φυσικές δραστηριότητες κτλ.

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύουμε για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης ΑΠΣ Τρίκαλα, η τοπική Κοινότητα ΣΩΤΗΡΑΣ του Δήμου Τρικκαίων και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.

Με το πρόγραμμα «Παλεύουμε για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

Στην δράση παρευρέθηκαν και τους ευχαριστούμε, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος κα Λεβέντη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κος Αναστασίου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης κος Καϊκης.

Ευχαριστούμε, τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας κο Κέμο και το ΔΣ του.

Ευχαριστούμε, την ΔΑΣΟΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΝΕΣΤΩΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, για τη δωρεά, των δένδρων που φυτεύτηκαν, προς το σύλλογό μας και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Ευχαριστούμε, την ΒΙΟΛΑΝΤΑ για την χορηγία προϊόντων της.

Ευχαριστούμε, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που πάντα υποστηρίζει με αγάπη αυτές τις δράσεις  και την Ελληνική Αστυνομία για την παρουσία τους και την ανεκτίμητη βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε, τους προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα και τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, για τον ζήλο και την έμπνευση που απλόχερα δίνουν στα παιδιά μας.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.

Με εκτίμηση

Νίκος Τσιακάρας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης