Ροή Τοπικά

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η ημέρα των προγόνων

Το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης μικροί και μεγάλοι μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ παρουσίασαν σε γονείς και φίλους μια εντυπωσιακή μουσικοθεατρική παράσταση. Παράλληλα οι μεγάλοι μαθητές της δομής μας για αρχή μας έκαναν μια μικρή παρουσίαση  μαγικών  τεχνασμάτων.

 

 

Μέσα από το χορό, τη μουσική, το θεατρικό, τα ζογκλερικα και τα μαγικά τα παιδιά της δομής έλαμψαν με το ταλέντο τους βάζοντας το καθένα ξεχωριστά το δικό του λιθαράκι για ένα εξαιρετικά όμορφο αποτέλεσμα.

Η παράσταση μας ταξίδεψε στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα την ημέρα της de las Muertos, δηλαδή την ημέρα των προγόνων. Μια ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους που έχουμε χάσει. Η οικογένεια ΡΙΒΕΡΑ ετοιμάζεται να γιορτάσει την γιορτή των προγόνων. Είναι η μοναδική οικογένεια σε όλα το Μεξικό που σιχαίνεται τη μουσική λόγω μιας παλιάς οικογενειακής υπόθεσης. Από την άλλη ο Μιγκέλ το μικρότερο μέλος της οικογένειας αγαπά την πολύ τη μουσική. Είναι διατεθειμένος να τα βάλει με όλη του την οικογένεια για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Οι πράξεις του όμως των οδηγούν στον κόσμο των νεκρών όπου για να καταφέρει να επανέλθει στον κόσμο των ζωντανών θα πρέπει να πάρει την ευχή ενός συγγενή του. Η προ προ- προ γιαγιά του η Ιμέλντα είναι διατεθειμένη να του δώσει την ευχή με έναν όρο να μην ξανά παίξει ποτέ στη ζωή του μουσική. Ο Μιγκέλ για να μην συμβιβαστεί ψάχνει να βρει τον προ- προ παππού του ο οποίος ήταν  ο διάσημος μουσικός, Ερνέστο ντε λα Κρουζ.  Στο δρόμο του συναντά τον Έκτωρ που τον οδηγεί σε εκείνον που πιστεύει ότι είναι ο προ προπάππος του. Στο τέλος όμως όλα ανατρέπονται και έρχονται τα πάνω κάτω. Ο Μιγκέλ ενώνεται με την οικογένειά του ξανά και η μουσική επανέρχεται στη ζωή της οικογένειας Ριβέρα.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά στα ΚΔΑΠ Μάθηση λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες των παιδιών για μια ολόπλευρη ανάπτυξη του εαυτού και της προσωπικότητάς τους.

Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν τα παιδιά της δομής του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Υπεύθυνη της παράστασης ήταν η Βασιλική Κοντούρη, υπεύθυνη του χορού ήταν η Χριστίνα Ρεντζιλά, υπεύθυνη της ορχήστρας και της χορωδίας η Λιάνα Μήνια, υπεύθυνοι για τα μαγικά ήταν ο Βαγγέλης Χατζής και οι συνεργάτες του, συντελεστές της παράστασης ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Με σεβασμό στον μοναδικό ρόλο του κάθε γονέα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού δημιουργούμε όλοι μαζί δεσμούς ζωής…

Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης