Ροή Τοπικά

Κλείνει για 12 μέρες το μήνα η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Τρικάλων

Αιχμές για τον τέως διοικητή Δ. Παρθένη από γιατρούς του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  μετά την αποχώρηση ενός εκ των παιδιάτρων (άνοιξε ιδιωτικό γραφείο) απέμειναν τρεις στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Οι εφημερίες δεν βγαίνουν και έτσι θα παραμένει κλειστή για 12 μέρες το μήνα.

Ο γιατρός και αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άγγελος Ζορμπάς απέδωσε ευθύνες στον τέως διοικητή Δ. Παρθένη και τις επιλογές που έκανε ως προς την πρόσληψη ιατρών. «Η παιδιατρική έμεινε με 3 γιατρούς, και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες» δήλωσε στη Λέσχη 97,6 «η δική μας κλινική καλύπτει μέχρι και της Καρδίτσας, η οποία υπολειτουργεί ενώ έχει και περισσότερους γιατρούς. Υπάρχει από καιρό το πρόβλημα, το μοντέλο ανάπτυξης του Νοσοκομείου που έφερε ο προηγούμενος διοικητής με έβρισκε αντίθετο, έχουν έρθει κάποιες ‘εξωτικές’ ειδικότητες, που και να λείπανε δεν θα γινόταν και τίποτα. Έχουμε εδώ και μήνες κλειστή την κλινική ΩΡΛ, έχει στην ουσία καταληφθεί από την πνευμονολογική ο χώρος της. Ακόμα και η Β’ παθολογική είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «έχει γίνει μια αίτηση από τη Διευθύντρια της κλινικής, να έρθουν κάποιοι παιδίατροι ιδιώτες με μπλοκάκι, γιατί προτεραιότητα είναι να μην μένει κλειστή η κλινική. Έχει φτάσει αυτή τη στιγμή το αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, και εκεί πλέον χρειαζόμαστε και την πίεση των δικών μας βουλευτών και Υφυπουργού, για να έρθει άμεσα η έγκριση».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης