Τοπικά

Κλείνει και αύριο τμήμα της ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας για να περάσουν ανεμογεννήτριες

Σε ισχύ και αυτή την εβδομάδα τα μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων στην ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά ανεμογεννητριών.

 

 

Εντωμεταξύ χθες έλαβε χώρα κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό Τύμπανος της Αργιθέας Καρδίτσας. Φορείς και συλλογικότητες κυρίως του Ν. Καρδίτσας, έκαναν πορεία και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στα σημεία του βουνού που έχουν ξεκινήσει τα έργα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Στο σημείο από το πρωί είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών προχώρησαν σε προσαγωγές.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές θα γίνουν ως εξής:

α.- ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΕΤΑΞΥ Δ.Δ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ – Δ/ΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)

(Α)

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Λάρισα και στο τμήμα αυτού από το 19ο χλμ (όρια Π.Ε. Λάρισας) έως το 21ο χλμ από την 12:00 ώρα έως την 14:00 ώρα, για τις ημερομηνίες 21/07/2022, 26/07/2022 28/07/2022, 02/08/2022 και 04/08/2022, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διέλευση οχημάτων άνω των 100t, που θα κινούνται αντιθέτως, στο ρεύμα κυκλοφορίας Ε.Ο με προορισμό τη Λάρισα, ένεκα αντιδρόμησης φοράς κίνησης εν λόγω τμήματος, κατ΄εφαρμογή της Ζ) σχετικής.

(Β)

Ανάσχεση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων:

Κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί ανάσχεση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων που κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση από Τρίκαλα προς Λάρισα στο 22ο χλμ αυτής, η οποία θα διαρκέσει έως την είσοδο του τελευταίου οχήματος μεταφοράς στο ρεύμα κυκλοφορίας με προορισμό τα Τρίκαλα.

(Γ)

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται από Τρίκαλα προς Λάρισα, θα εκτρέπονται αριστερά στη διασταύρωση Τυρνάβου (20ο + 500 χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων) επί της Επ. Οδού Δαμασίου – Κουτσόχερου με κατεύθυνση τον Τύρναβο.

– ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΣΤ.ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ)

– Προσωρινή ανάσχεση κυκλοφορίας σ’ αμφότερα ρεύματα κίνησης επαρχιακού και κοινοτικού οδικού δικτύου που διατρέχει τις γέφυρες «Γεωργανάδων», «Κλοκωτού», «Πετρωτού», «Πηνειάδας» και «Ταξιαρχών», έως ότου διέλθουν με ασφάλεια τα υπερβαρέα οχήματα.

ΛΟΙΠΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους κάτωθι κυκλικούς κόμβους τις ημερομηνίες 20/07/2022, 21/07/2022, 25/07/2022, 26/07/2022, 27/07/2022, 28/07/2022, 01/08/2022, 02/08/2022, 03/08/2022 και 04/08/2022 :

1. Κυκλικός Κόμβος εισόδου στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο 56ο χλμ. αυτής.

2. Κυκλικός Κόμβος επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο 59ο χλμ αυτής με οδούς προς Τρίκαλα, Πύλη και Μεγαλοχώρι.

3. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης (Κόμβος Ριζαριού)

4. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας (Κόμβος οδού Καρδίτσης).

5. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων(Κόμβος Μεγάλων Καλυβίων).

6. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης (Κόμβος οδού Πύλης).

7. Κόμβος – Δ/ση Γόμφων επί του παλαιού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης.

– Κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες, τα βαρέα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν τη μεταφορά των ανεμογεννητριών, θα κινηθούν επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και

μέσω της Νέας Περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης θα εισέρθουν στην Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτης με κατεύθυνση το Μουζάκι.

– Κατ’ εξαίρεση, κατά τις ημερομηνίες 21/07/2022, 26/07/2022, 28/07/2022, 02/08/2022 και 04/08/2022 (ημέρες Τρίτη & Πέμπτη), ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταφορές πυλώνων Α/Γ με οχήματα βάρους άνω των 100t, η κίνησή τους στον Κυκλικό Κόμβο επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων θα πραγματοποιείται αριστερά και μέσω της Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων θα κατευθύνονται προς Μεγ. Καλύβια – Λαζαρίνα – Μουζάκι.

– Οι πιο πάνω προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν σταδιακά και μόνο κατά τα χρονικά διαστήματα διέλευσης των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα τμήματα των ανεμογεννητριών από τα ανωτέρω σημεία. Επιπλέον, τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

2.- Τα οχήματα για τη μεταφορά των τμημάτων των Α/Γ χωρίζονται στις εξής κατηγορίες, βάσει του συνολικού φορτίου τους:

Η διέλευση των ανωτέρω οχημάτων υπό κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας θα λάβει χώρα με τη προϋπόθεση να τηρούν κατάλληλες μεταξύ τους αποστάσεις, δηλαδή να μη βρίσκονται ταυτόχρονα (είτε κατά μήκος, είτε κατά πλάτος) στις γέφυρες του Έργου από τις οποίες θα διέλθουν.

β. Οχήματα με μικτό βάρος άνω των 100 τόνων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης