Τοπικά

Κλείνουν οι δρόμοι πέριξ της πλατείας. Νέες πεζοδρομήσεις στα Τρίκαλα

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δημαρχείο Τρικάλων το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η ομάδα των μελετητών (Lever ΑΕ) και οι εκπρόσωποι του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, προβλέπονται νέες πεζοδρομήσεις στο κέντρο των Τρικάλων. Οι κυριότερες είναι αυτές της οδού Αμαλίας (πήραμε μια γεύση προ εβδομάδος) και των οδών ένθεν κακείθεν της κεντρικής πλατείας-Ερμού και 21ης Αυγούστου-απ’ όπου θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο αστικών λεωφορείων και ΤΑΧΙ. Προτείνεται επίσης η μεταφορά του terminal bus  του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων στην πλατεία της ΔΕΗ (!!!), αλλά και η δρομολόγηση μικρών (ίσως ηλεκτρικών) λεωφορείων που θα εκτελούν δρομολόγια μέσα στην πόλη συνδέοντας όλα τα σημεία αναφοράς αυτής.

Η μελέτη της ομάδας έλαβε υπ’ όψιν τα έργα που άμεσα προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων εντός της πόλης, καθώς και τις απαντήσεις των πολιτών σε ερωτηματολόγιο. Η πλειοψηφία αυτών ζητάει περισσότερους ελεύθερους χώρους, περισσότερους ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου ξεκαθάρισε ότι οι πεζοδρομήσεις θα προχωρήσουν μόνο εφόσον ολοκληρωθούν τα νέα πάρκινγκ στην Κανούτα και στο παλιό ΚΤΕΛ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης