Ροή Τοπικά

Κλειστά τα Μοναστήρια και οι Βυζαντινοί Ναοί και της Μητρόπολης Τρίκκης

trikalavoice.gr

Λόγω της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε συνεννόηση και με τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών αποφάσισε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε Ναούς και Μοναστήρια της επαρχίας μας που χρονολογούνται προ του 20ου αιώνος. Ανάλογη απόφαση ελήφθη και για τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Αναλυτικά η απόφαση:

  1. Επειδή ο αριθμός των μνημείων αρμοδιότητάς της ΕΦΑ Τρικάλων που έχουν θιγεί από τους επαναλαμβανόμενους σεισμούς είναι μεγάλος και αυτά είναι διεσπαρμένα ανά την επικράτεια, η Εφορεία μας θα προχωρήσει σταδιακά σε αυτοψίες με το αρμόδιο προσωπικό της τις επόμενες ημέρες.
  2. Λόγω της διαρκούς σεισμικής δραστηριότητας και της επικινδυνότητας που αυτή προκαλεί στα μνημεία, παρακαλούμε να μην επιτρέπεται η είσοδος στους ιερούς ναούς που χρονολογούνται μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα και που προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία βάσει του Ν. 3028/2002: «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της επικινδυνότητας από το σεισμό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης