Ροή Τοπικά

«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All Inclusive!)

Στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που  φέτος φέρουν τον γενικό τίτλο: «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All  Inclusive!), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό  Κέντρο Θεσσαλίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα  Ρομά οργάνωσαν μία δράση στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων. 

 

Σαράντα μαθητές δημοτικού από το 17ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είχαν την  ευκαιρία να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι με την χρήση νέων τεχνολογιών  (smartphones, tablets, GPS, QR codes, Augmented Reality). Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση  και η επιμέλεια του παιχνιδιού έγινε από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας με την  βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά  βίωσαν μία διαδραστική περιήγηση στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων,  γνώρισαν όλους τους χώρους και αντιλήφθηκαν όλη την διαδικασία ενός λουτρού  από τον ψυχρό στον θερμό χώρο. Επιπλέον, μέσα από το παιχνίδι (“κυνήγι  θησαυρού” επίσης με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας) τα παιδιά κατανοούν τις  εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στη καθημερινή μας ζωή και ιδιαίτερα στην  διατήρηση και την προβολή του πολιτισμού μιας περιοχής. 

Την ιστορία αφηγήθηκε το ίδιο το μνημείο, ενώ οι μαθητές ανακάλυψαν τη διαδρομή  τους μέσα στον χώρο και τον χρόνο και ξεδίπλωσαν τις ιστορίες τους με την  καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων  και τη χρήση των τεχνολογικών μέσων που τους παρείχε το ΑΚΕΘ. 

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μαθητές και  εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν αλλά ιδιαίτερα το επιστημονικό  προσωπικό και την διεύθυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων που συνέβαλλαν  στην επιτυχία της δράσης.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης