Τοπικά

Κληρώθηκαν οι πρώτοι 150 δικαιούχοι για πληρωμή ρεύματος μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης

Αμεσα υλοποιήθηκε η απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, να προσφέρει σε αδύναμους οικονομικά δικαιούχους, τμήμα των ποσών που εισπράττει από την ελεγχόμενη στάθμευση. Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες (για Οκτώβριο και Νοέμβριο) κλήσεις των δικαιούχων του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω». Είναι το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η δημοτική αρχή, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την απόδοση ποσού από τα κέρδη της ελεγχόμενης στάθμευσης, στους πολίτες που πιστοποιημένα έχουν οικονομική δυσπραγία.

 

Το ποσό αυτό για τους πρώτους 75 (για τον Οκτώβριο) και 75 (για τον Νοέμβριο) τρικαλινούς/ες ανέρχεται σε 100 ευρώ, επομένως συνολικά διατίθεται το ποσό των 15.000€.
Τα χρήματα αυτά δε δίνονται σε κάθε δικαιούχο, αλλά απ’ ευθείας ο Δήμος Τρικκαίων πιστώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω του κωδικού «RF» που κάθε δικαιούχος θα γνωστοποιήσει στον Δήμο.
Οι δικαιούχοι προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και, όσοι/ες κληρώνονται κάθε μήνα, θα μένουν εκτός των επόμενων κληρώσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική λίστα δικαιούχων.
Τα σχετικά με τον σκοπό του προγράμματος εξήγησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, με την πρόεδρο Σοφία Αλεστά να δίνει τις σχετικές διευκρινίσεις.

rpt

Η κλήρωση – που διεξήχθη ζωντανά και βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου Τρικκαίων στο youtube – έγινε ανά μήνα, ενώ κληρώθηκαν και αναπληρωματικοί για να καλυφθεί κάθε ενδεχόμενο.
Το όλο σύστημα έχει μελετηθεί σε κάθε του πτυχή από τον Δήμο Τρικκαίων, εισάγοντας καινοτομίες. Ετσι, εκτός από τον ίδιο τον καινοτόμο χαρακτήρα του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω»,
– πραγματοποιείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση
– οι κληρωθέντες/είσες λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS
– ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του, με ειδική εφαρμογή για το πρόγραμμα. Σε αυτή κάθε δυνητικός δικαιούχος θα μπορεί να πληκτρολογεί το ΑΜΚΑ του και να μαθαίνει και με αυτόν τον τρόπο, εάν κληρώθηκε.
Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει κάθε κληρωθείς/είσα, θα είναι να προσκομίσει στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών (το γνωστό «20000» στην είσοδο του Δημαρχείου) ή ηλεκτρονικά σε viber και what’s app (στον αριθμό 6930078484), την πρώτη σελίδα ενός λογαριασμού ρεύματος, όπου θα φαίνεται ο συγκεκριμένος κωδικός «RF». Αυτή η διαδικασία πλέον θα υλοποιείται κάθε μήνα, για τους ανά μήνα δικαιούχους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης