Τοπικά

Κοινό άρθρο Κώστα Σκρέκα – Αμερικανού Πρέσβη στο «Πρώτο Θέμα» για την Ημέρα της Γης

Κοινό άρθρο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 

Τους βασικούς άξονες των κοινών δράσεων Ελλάδας και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα περιγράφουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, σε κοινό άρθρο τους το οποίο δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «ΗΠΑ και Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή».

 

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν θέσει το ζήτημα της κλιματικής κρίσης στο επίκεντρο των εθνικών πολιτικών τους και έχουν προτείνει φιλόδοξες πράσινες παρεμβάσεις για μια οικονομία μηδενικών εκπομπών. Οι δύο χώρες, όπως τονίζουν οι κ.κ. Σκρέκας και Πάιατ στο άρθρο τους, έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για να προωθήσουν επενδύσεις σε μορφές καθαρής ενέργειας, στην ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία για τη μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα προάγει τη δημόσια υγεία και την προστασία του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

 

Επίσης, στο κοινό άρθρο του Τρικαλινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Αμερικανικού Πρέσβη, υπογραμμίζεται η δέσμευση της Ελλάδας να πρωταγωνιστήσει στην καθαρή ενέργεια τα επόμενη έτη, ενώ γίνεται αναφορά και στις σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό ενεργειακό τομέα και κυρίως στους πράσινους τομείς στη χώρα.

 

*Επισυνάπτεται ολόκληρο το άρθρο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης