Τοπικά

Κοντοτόλη: Επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό και αναβάθμιση σε Α΄ τάξης του Τελωνείου Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Τελωνείου Τρικάλων με προσωπικό τουλάχιστον πέντε (5) υπαλλήλων στην οργανική σύνθεση και την αναβάθμισή του σε Τελωνείο Α΄ τάξης, λόγω του μεγάλου όγκου κύκλου εργασιών δύο Νομών (Τρικάλων-Καρδίτσας) και τη δημιουργία τριών (3) Τμημάτων.

 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Τελωνειακών  Υπαλλήλων της 5ης Τελωνειακής Περιφέρειας, το Τελωνείο Τρικάλων ουσιαστικά υπολειτουργεί, με μόλις 9 μόνιμους υπαλλήλους και δύο αποσπασμένους μικρής διάρκειας. Οι αυξημένες ανάγκες του Τελωνείου υποχρεώνουν το προσωπικό του να αναλάβει καθήκοντα για περισσότερες από μία θέσεις εργασίας, αδυνατώντας παράλληλα να συγκροτήσει κλιμάκια ελέγχου σε δύο παραγωγικούς νομούς, Τρικάλων και Καρδίτσας, μετά την κατάργηση του Τελωνείου Καρδίτσας.

 

Η κατάσταση αυτή, αφενός λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων, λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης, αφετέρου βλάπτει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, λόγω των ελλιπών ελέγχων. Γι΄ αυτό και ζητείται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, αναφορικά με τα τιθέμενα προβλήματα λειτουργίας του Τελωνείου Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης