Τοπικά

Κοντοτόλη με… φόρα για τη Βουλή (φώτο)

Εντυπωσιακή σε όγκο και προσέλευση κόσμου η κεντρική προεκλογική ομιλία της Μαρίνας Κοντοτόλη το βράδυ της Κυριακής στον νέο πολυχώρο των πρώην αποθηκών του ΟΣΕ.

Η υποψήφια βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε από καρδιάς στο συγκεντρωμένο πλήθος, έκανε προσωπικές αναφορές στην πορεία της ζωής της σημειώνοντας ότι “ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στη δύναμη της αλλαγής”. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του συνυποψηφίου της Χρήστου Σιμορέλη, ο οποίος πήρε μάλιστα το λόγο, τη συνεχάρη για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που είχε και έχει ως στόχο τη μεγάλη αλλαγή που η Ελληνική κοινωνία ζητάει. Παρών και ο υποψήφιος βουλευτής Πειραιώς, σύντροφος της Μαρίνας Κοντοτόλη, Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο για τις μάχες που έχει δώσει εντός και εκτός Βουλής, υπερασπιζόμενος το δίκαιο και την αλήθεια.
“Δε σας κρύβω ότι η αποψινή σας πολύ μαζική παρουσία, με το αδιαχώρητο που δημιουργήσατε, ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες μου” ξεκίνησε με ενθουσιασμό την ομιλία της η Μαρίνα Κοντοτόλη “είναι και ένα πολύ δυνατό μήνυμα στήριξης αυτού του αγώνα. Είναι μήνυμα συμμετοχής αλλά και συμπαράταξης σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος για τον ελληνικό λαό… Φίλες και φίλοι, την ερχόμενη Κυριακή, τέτοια ώρα, οι κάλπες θα έχουν κλείσει. Θα έχουν πια στο εσωτερικό τους την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και θα είναι θέμα λίγων ωρών, για να μάθουμε ποια θα είναι αυτή. Άρα βρισκόμαστε στη στιγμή που πραγματικά κλείνει μια θητεία. Κλείνει η θητεία της ΝΔ. Κλείνει η θητεία της πρώτης μεταμνημονιακής κυβέρνησης που είχε η Ελλάδα, από την ώρα που κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, το 2018. Κλείνει η θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ που μπόρεσε να λειτουργήσει χωρίς τους περιορισμούς και χωρίς τους καταναγκασμούς, με τους οποίους λειτούργησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά.
Από την ώρα δηλαδή που μπήκαμε στα μνημόνια εξαιτίας του γεγονότος ότι η χώρα χρεοκόπησε από τις αποφάσεις εκείνων που κυβέρνησαν πριν το 2009. Άρα μπορούμε να πούμε ότι απόψε είναι η ώρα που πρέπει κάποιοι να απολογηθούν για όσα έγιναν και κυρίως για όσα δεν έγιναν αυτά τα 4 τελευταία χρόνια”.
 
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “τρεις δρόμους που έχουμε μπροστά μας. Η εικόνα ενόψει εθνικών εκλογών όσον αφορά τις πολιτικές επιδιώξεις των κομμάτων, νομίζω ότι είναι πια σαφής.
Υπάρχει μια επιδίωξη η οποία φέρει τον τίτλο «διεκδικούμε την αυτοδυναμία» και κυρίως εκφωνείται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει μια επιδίωξη που είναι η δική μας επιδίωξη για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης στις 22 Μαΐου, κυβέρνηση συνεργασίας. Και βεβαίως υπάρχει και μια τρίτηεπιδίωξη που είναι, και ας μου επιτραπεί να το πω έτσι, που είναι το τίποτα.
Αναφέρομαι στα μικρότερα κόμματα, που κατεβαίνουν στις εκλογές, εκφωνούν τις απόψεις τους, λένε τις προτάσεις τους και στο ερώτημα : ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα στις 22 Μαΐου, η απάντησή τους είναι το τίποτα.
Λένε ουσιαστικά : «Εμείς αυτά έχουμε να πούμε, αυτά προτείνουμε και δεν θέλουμε κανέναν, δεν συνεργαζόμαστεμε κανέναν». Φίλες και φίλοι. Η αυτοδυναμία, όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, λόγω του νόμου της απλής αναλογικής, είναι ένα εντελώς φανταστικό σενάριο,γιατί, για να πάρει ένα κόμμα αυτοδυναμία, πρέπει να πιάσει ποσοστά της τάξης του 50%, λίγο λιγότερο, αλλά αυτής της τάξης ποσοστά.
Άρα στην πραγματικότητα, φίλες και φίλοι, στις 21 Μαΐου έχουμε ένα δίλημμα, του οποίου η πραγματική υπόσταση είναι η εξής : Ή θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου ή δεν θα έχουμε κυβέρνηση.
Άρα θα μπούμε σε μία, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσειπολιτική περιπέτεια.  Θα χρειαστούν και δεύτερες εκλογές, και στο μυαλό κάποιων, ενδεχομένως και τρίτες εκλογές”.
Μίλησε για “άδικη και ανιστόρητη σύγκριση” της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της Ν.Δ.: ”  Πολλές φορές παρατηρείτε φίλες και φίλοι ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, και από τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και από τους βουλευτές της ΝΔ, να κάνουν μια σύγκριση του τι γινόταν στο παρελθόν και τι έγινε τα τελευταία χρόνια. Μα δεν μπορείς να κάνεις τέτοια σύγκριση. Διότι οι κυβερνήσεις πριν το 2019, με τελευταία αυτήν του Αλέξη Τσίπρα, λειτουργούσαν υπό καθεστώς μνημονίων, υπό καθεστώς περιορισμών και καταναγκασμών. Δεν μπορείς εσύ που είχες την ευκαιρία, χάρη στη δουλειά που έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άρα μπόρεσες να κυβερνήσεις εκτός μνημονίων, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτόν που λειτουργούσε μέσα στα μνημόνια, με καταναγκασμούς ,εξαιτίας του ότι εσύ χρεοκόπησες την χώρα το 2009. Άρα, να γιατί δεν μπορεί να γίνεται μια τέτοια σύγκριση. Ξέρετε ποια σύγκριση μόνο μπορεί να γίνει; Μπορεί να γίνει μόνο μια σύγκριση αντικειμενική που ιστορικά πατάει στα πόδια της και πολιτικά και αντικειμενικά. Η σύγκριση της πρώτης μεταμνημονιακής κυβέρνησηςπου ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το 2019 με την επόμενη κυβέρνηση, που θα εκλεγεί στις 21 Μαΐου. Γιατί και η πρώτη, από το 2019 μέχρι το 2023, και η δεύτερη που θα ξεκινήσει τη θητεία της από το 2023 και μετάθα λειτουργήσουν εκτός μνημονίων. Και τότε, ναι, να συγκριθούν οι δύο αυτές κυβερνήσεις.
Γιατί λειτουργούν και θα λειτουργούν στο ίδιο πλαίσιο,δηλαδή στο πλαίσιο χωρίς να έχουν πάνω από το κεφάλι τους, τρόικα και μνημόνια. Και γι’ αυτό έχετε ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να λέει και το τονίζουμε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, ότι στην πραγματικότητα αυτό που είπαμε κάποια στιγμή να έρθει η ώρα για την δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ακριβές Διότι αυτό που στην πραγματικότητα διεκδικούμε, είναι για πρώτη φορά να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα με βάση το πρόγραμμα μας, χωρίς τρόικα και μνημόνια.
Και όχι η δεύτερη. Εμείς, φίλες και φίλοι, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ζητούμε αυτήν την πρώτη ευκαιρία, για να εφαρμόσουμε ένα συμβόλαιο τιμής, ένα συμβόλαιο αλλαγής, όπως το διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες.
Ένα συμβόλαιο αλλαγής αποτελούμενο από 11 Άρθρα, τα οποία συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο:
αύξηση μισθών και συντάξεων, 
μείωση τιμών,
ρύθμιση χρεών και
ένα κράτος δίκαιο , ένα κράτος αποτελεσματικό , ένα κράτος δίπλα στον πολίτη”.
Η Μαρίνα Κοντοτόλη έκλεισε την ομιλία της με προσωπική αναφορά: “Φίλες και φίλοι, Τελειώνοντας, θέλω να ξέρετε πως πιστεύω βαθιά ότι Ναι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Μαζί μπορούμε να δώσουμε στο νομό μας αυτό που του αξίζει μέσα από την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον μας, όπως είναι το φράγμα της Μεσοχώρας ή το φράγμα της Πύλης – ίσως το σημαντικότερο μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Και θέλω να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι αυτήν τη βαθιά μου πίστη ότι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη, την αντλώ από το προσωπικό μου παράδειγμα. Το προσωπικό μου παράδειγμα στη διαδρομή της ζωής. Ξέρετε ότι εγώ χρειάστηκε από 14 χρόνων να σταματήσω το σχολείο και να δουλέψω, για να βοηθήσω την οικογένειά μου να επιβιώσει. Ξέρετε ότι παρότι μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε δύο καταστήματα στην Αθήνα και στα Τρίκαλα μπόρεσα να πάω για τέσσερα χρόνια ξανά στο σχολείο, να πάρω το απολυτήριο λυκείου και να πετύχω την είσοδο μου στο πανεπιστήμιο μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.  Κι έτσι από πέρσι να έχω πάρει το πτυχίο πολιτικών επιστημών στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσα να το πετύχω.
 Κι όμως, όπως μπόρεσα κι εγώ και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, έτσι ακριβώς πιστεύω ότι με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣυΡιζΑ – προοδευτική συμμαχία μπορούμε πραγματικά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φέρουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Προσωπικά δεσμεύομαι μπροστά σας ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, ώστε τα θέματα των Τρικάλων, της Φαρκαδόνας, της Πύλης και της Καλαμπάκας μας να είναι πρώτα στην ατζέντα κυβερνητικής Πολιτικής της νέας προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.
 Θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη που νιώθω για αυτό το οποίο κάνατε για μένα με την αποψινή σας παρουσία. Και να ξέρετε ότι δεν μου χρωστάτε τίποτα. Εγώ σας χρωστάω. Εγώ σας χρωστάω τα πάντα και γι’ αυτό θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σας υπηρετήσω.  Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να παραφράσω μια παροιμία που έχουν οι Κινέζοι μια φοβερή παροιμία για την υγεία, που μου αρέσει πολύ.
Οι Κινέζοι, λοιπόν, λένε ότι, αν έχεις την υγεία σου, έχεις το 1.
Αν έχεις και λεφτά, παίρνεις και ένα μηδενικό δίπλα από το 1, και το 1 γίνεται 10.
Αν έχεις και σπουδαία καριέρα παίρνεις άλλο ένα μηδενικό και το 10 γίνεται 100.
Αν έχεις και δόξα θα πάρεις και άλλο ένα μηδενικό και το 100 θα γίνει 1000.
Αλλά καταλήγει η κινέζικη παροιμία και λέει, αν χάσεις όμως το 1, τι είναι όλα τα άλλα;
Μηδέν είναι.
Παραφράζοντας την παροιμία των Κινέζων, θέλω να σας πω κάτι λοιπόν που πιστεύω βαθιά, φίλες και φίλοι.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα στον τόπο, θα έχουμε το 1.
Αν θα έχουμε το 1, με προοδευτική κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα έχουμε και ένα μηδενικό, και το 1 θα γίνει 10, γιατί θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύστημα υγείας.
Θα έχουμε και άλλο ένα μηδενικό, γιατί θα έχουμε στήριξη των εισοδημάτων, αύξηση μισθών, αύξηση συντάξεων και το 10 θα γίνει 100.
Θα προσθέσουμε και άλλο ένα μηδενικό, γιατί θα έχουμε στήριξη για τη μεσαία τάξη και για τους επαγγελματίες, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητακαι έτσι το 100 θα γίνει 1000.
Αλλά προσέξτε , προϋπόθεση για να φτάσουμε από το 1 στο 1000 , είναι να υπάρχει το 1. Αν δεν υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση ,δεν μπορούμε να φτάσουμε το 1000.
Λοιπόν φίλες και φίλοι, εσείς θα κρατήσετε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.
Πάμε για τη νίκη.
Πάμε για την πολιτική αλλαγή.
Πάμε για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας.
Γεια σας. Και με τη νίκη”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης