Τοπικά

Κοντοτόλη: “Να αποζημιωθούν και να αποκατασταθούν άμεσα οι πληγείσες επιχειρήσεις του ν. Τρικάλων”

Αναφορά προς  τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Επικρατείας, κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς  να δώσουν άμεσες και πειστικές απαντήσεις στα αιτήματα που υπέβαλλε η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία, που έχουν συστήσει οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ.

 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή της, η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία, για την αποκατάσταση και την αποζημίωση των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, απαιτείται να ληφθούν από την κυβέρνηση κατεπείγοντα και βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Ως κατεπείγοντα κρίνονται η αποκατάσταση των υποδομών (δρόμοι, νερό, ρεύμα, απορρίμματα, κλπ), η επισκευή του φράγματος της Γυρτώνης και η αποτελεσματική συνεργασία Πολιτείας και Επιτροπής.

Βραχυπρόθεσμα, δε, ζητούν την άμεση καταγραφή κι έλεγχο των πληγεισών επιχειρήσεων, την αναστολή πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την άμεση κρατική επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης, την αναστολή για τουλάχιστον 6 μήνες ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ειδικό τοπικό πρόγραμμα στον Αναπτυξιακό Νόμο / ΕΣΠΑ / Ταμείο Ανάκαμψης, τέλος, ταχείες και κατά προτεραιότητα εκταμιεύσεις πληρωμών.

Για όλα τα παραπάνω, δε, ζητούν να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης