Τοπικά

Κοντοτόλη: “Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία ημέρα μνήμης των 57 νεκρών των Τεμπών”

Επίκαιρη ερώτηση προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο,  κατέθεσε σήμερα, η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, με θέμα:  «Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών».

 

Τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία και σε αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Ανάμεσα στους 57 αδικοχαμένους υπάρχουν πολλά νέα παιδιά από την Καλαμπάκα, από την Καρδίτσα, από την Λάρισα, από τον Τύρναβο, από τη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ζητά πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών κι  απόδοση ποινικών ευθυνών, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Γι’ αυτό και η μνήμη τους πρέπει να μείνει ζωντανή, πρέπει να μας θυμίζουν διαρκώς πως, έχουμε χρέος να λαμβάνουμε διαρκώς τα βέλτιστα μέτρα για την  ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται η ανακήρυξη της 28ης Φεβρουαρίου εκάστου έτους, ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 θυμάτων των Τεμπών για τα Τρίκαλα κι ολόκληρη τη Θεσσαλία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης