Τοπικά

Κοντοτόλη: “Υπομονή τέλος για τους πολίτες των Τρικάλων. Να αποδοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς”

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αποζημίωσης των 6.600€ των πλημμυροπαθών, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, τις ζημιές σε οικοσκευή και τις απλές επισκευαστικές εργασίες στο Νομό Τρικάλων.

 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  κατέθεσαν σήμερα 24 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας απαντήσεις γιατί δεν έχει ακόμα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλημμυροπαθών το ποσό των 6.600 ευρώ, που υποτίθεται ότι θα καταβάλλονταν άμεσα και χωρίς τη διαδικασία ελέγχου από τις επιτροπές στις περιοχές που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει χαρακτηρίσει ως καθολικά πλημμυροπαθείς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί, για τις περιοχές Αγία Κυριακή, Μεγάλα Καλύβια, Φωτάδα, Παραπόταμος, Γεωργανάδες, Φανερωμένη, Κεραμίδι και Βαλομάνδρι, η αποζημίωση θα δοθεί αυτοματοποιημένα χωρίς να απαιτείται αυτοψία από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Παρόλα αυτά, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς ένα μήνα σχεδόν μετά, δεν έχουν κατατεθεί τα 6.600 ευρώ, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών. Αναρωτιέται, επομένως, κανείς, πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς αντιμετωπίζουν τα πρώτα έξοδα, πώς να βρουν το κουράγιο να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, όταν βλέπουν ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Γι’ αυτό καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν: πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά Δημοτική Κοινότητα στο Ν. Τρικάλων, σε πόσους έχει κατατεθεί το ποσό των 6.600€ και πότε πρόκειται να κατατεθεί σε όλους τους δικαιούχους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης