Τοπικά

Κορωνοϊός: Εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων

trikalavoice.gr

«Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο», όσον αφορά στον επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Χαρακτήρισε εφικτή τη σταδιακή άρση των περιορισμών, σημειώνοντας ότι «έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του».

Τόνισε πάντως ότι την Επιτροπή την απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και η μετακίνηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. «Ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και τους μολύνει», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος ο Μάρτιος χωρίς μέτρα

Προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όταν βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό.

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

Η Όμικρον σε τροχιά συρρίκνωσης

«Σε όλο τον κόσμο το κύμα της Όμικρον μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης», είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνη.

«Οι εμβολιασμένοι θα χαίρονται όλο και περισσότερο την ελευθερία τους», είπε, για να συμπληρώσει ότι βαίνουμε σε μια κατάσταση που η «κοινωνική αποστασιοποίηση θα τηρείται όλο και λιγότερο».

Αντιικά φάρμακα

«Άνοιξε εδώ και μια εβδομάδα η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα, έχουν γίνει 1.466 αιτήσεις, ενώ μόλις 19 απορρίφθηκαν», γνωστοποίησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ερωτηθείσα για τα τρια παιδιά που έχουν διασωληνωθεί με Covid το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Είναι λίγο καλύτερα το 22 μηνών παιδί στο Ιπποκράτειο. Έχουμε άλλα δυο παιδιά στην Αθήνα, το ένα μπήκε μετά από τροχαίο, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πριν δέκα μέρες και βρέθηκε με Covid μέσα στη μονάδα. Το δεύτερο μπήκε χθες με σπασούς. Και τα δυο παιδιά είναι 13 ετών».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης