Τοπικά

Κορωνοϊός. Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την περιοχή μας, εκτιμούν οι ειδικοί

Κρίσιμες εκτιμάται πως θα είναι για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού οι δύο επόμενες εβδομάδες για την Θεσσαλία.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στη LarissaPress.gr, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές καθώς θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν παρθεί και αφορούν τον αυξημένο περιορισμό των μετακινήσεων.

Παράλληλα σημειώνει πως σύμφωνα με τις ενδείξεις μέχρι σήμερα φαίνεται ότι η διασπορά στην Θεσσαλία παραμένει ήπια σε σχέση με άλλες περιοχές, όμως κρούει των κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τους πολίτες.

«Έχουμε μικρότερη διασπορά σε σχέση με άλλες περιοχές μέχρι σήμερα, καθώς δεν είχαμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει οι πολίτες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και να μην εφαρμόζουν τα μέτρα, καθώς οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι σημαντικές» τονίζει.

Σημαντικό στοιχείο για τους ειδικούς παραμένει η γενική εικόνα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, αυτό που ενδιαφέρει όσους παρακολουθούν το φαινόμενο, είναι να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση για το επόμενο διάστημα.

«Αν τα κρούσματα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα σε πανελλαδικό επίπεδο για τις επόμενες ημέρες, και δεν δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, τότε σημαίνει πως υπάρχει κάποια επιτυχία» τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής, για να συμπληρώσει βέβαια πως η πορεία της νόσου είναι αρκετά ρευστή και παρακολουθείται καθημερινά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης