Τοπικά

Κορωνοϊός: Πολλά νέα κρούσματα στα Τρίκαλα-Αύξηση θανάτων πανελλαδικά

Αύξηση καταγράφουν οι θάνατοι ασθενών από κορωνοϊό, παρά τη μείωση στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 23-29 Οκτωβρίου.

 

 

Οπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 63 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 61-99 έτη), παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, η θετικότητα παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των εισαγωγών μειώθηκε κατά 9% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών. Μείωση κατέγραψε επίσης ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι να ανέρχεται σε 49.

Την εβδομάδα 23-29 Οκτωβρίου η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (44%), ακολουθούμενη από την EG.5 (23%) και την ΧΒΒ.1.16 (20%).

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 96 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 Σεπτεμβρίου έως 16 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε τρεις από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης