Ροή Τοπικά

Κορωνοϊός: Τέλος σε όλα τα μέτρα-Που θα παραμείνουν οι μάσκες

Τέλος σχεδόν σε όλα τα μέτρα για την πανδημία βάζει η κυβέρνηση, αφού στόχος είναι η χώρα να επιστρέψει στην απόλυτη κανονικότητα προκειμένου να λειτουργήσει ξανά και η οικονομία.

 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα γίνεται πλέον μόνο με βάση την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο σήμερα δεν παρουσιάζει καμία ιδιαίτερη πληρότητα. Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια του κορονοϊού, ούτε καν για όσα θα είναι ενισχυμένα με τις νέες μεταλλάξεις και θα έρθουν προς το χειμώνα. Για τον λόγο αυτό δεν θα χρησιμοποιηθούν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Χωρίς περιορισμούς θα λειτουργήσει όμως και η εστίαση στην οποία από την έναρξη της πανδημίας είχαν εφαρμοσθεί σκληρά μέτρα με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να καταρρεύσουν οικονομικά.

Ένα μέτρο που πιθανότατα θα παραμείνει σε ορισμένους χώρους, είναι η χρήση της μάσκας. Σε ποιους χώρους δηλαδή θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα και πού θα υπάρχει απλά σύσταση. Με βάση τις πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, οι υποχρεωτικές μάσκες θα παραμείνουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων αλλά και στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης