Τοπικά

Κουρέτας: “Είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα και ένα άλλο μοντέλο διοίκησης για την «Ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας”

Η Θεσσαλία βρίσκεται βαριά πληγωμένη, από το πέρασμα των καταιγίδων «Daniel» και «Elias». Η τραγωδία που βιώνουν οι θεσσαλοί πολίτες, ανέδειξε τις εγκληματικές παραλείψεις της πολιτικής του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, ο οποίος ελέγχεται πλέον από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Θεσσαλία οδηγήθηκε πίσω στο χρόνο, με   υπονομευμένο  το μέλλον των επόμενων γενιών. Ο κ. Αγοραστός παραμένει αλαζόνας και ανεπίγνωστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Μόλις χθες, με ένα ακατανόητο παραλήρημα του, υποστήριζε ότι δήθεν έφτιαξε την καλύτερη Περιφέρεια στην Ευρώπη και τον κόσμο, για να δεχτεί αφενός μεν τη χλεύη των δημοσιογράφων, αφετέρου δε  χιλιάδες επιθέσεις πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

 

Ποια είναι η αλήθεια

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας γνώριζε από το 2017 τι επρόκειτο  να συμβεί στον θεσσαλικό κάμπο από τη σχετική μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος. Παρά τη γενναία χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία για αντιπλημμυρικά έργα, δεκάδες έργα ακόμη και σήμερα παραμένουν στα χαρτιά και στα συρτάρια! Αποκορύφωμα αδιαφορίας και φαυλότητας: Από πρόγραμμα χρηματοδότησης, ύψους  145.000.000 ευρώ, κατευθύνθηκαν μόλις 6.000.000 ευρώ για έργα αντιπλημμυρικά, με τα υπόλοιπα να πηγαίνουν σε έργα ψηφοθηρικής σκοπιμότητας. Εκτός όμως της προγραμματικής ολιγωρίας, η Περιφέρεια αδιαφόρησε  και για την έγκαιρη εκκένωση χωριών και κωμοπόλεων, γεγονός που στοίχισε και σε ανθρώπινες ζωές. Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, ο Περιφερειάρχης είχε άλλα ενδιαφέροντα. Εξαντλούσε το χρόνο του προσπαθώντας να πείσει την Κυβέρνηση για αναβολή των εκλογών!

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

Η «Πρωτοβουλία» είναι έτοιμη, με επιστημονικά άρτιες προτάσεις, επιμελώς επεξεργασμένες από ένα σύνολο άξιων επιστημόνων για τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και τις μέσο και  μακροπρόθεσμες στοχεύσεις, για την «ανασυγκρότηση» του τόπου μας.

Το πρόγραμμά μας

α) Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Ως πρώτιστο μέλημα παραμένει η περισυλλογή και των υπολοίπων νεκρών ζώων και η αποφυγή των όποιων υγειονομικών κινδύνων ελλοχεύουν. Εστιάσαμε στην αναγκαιότητα μελέτης της κατάστασης των εδαφών, ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν τι και πότε μπορούν να καλλιεργήσουν αλλά και στην ταχύτατη απόδοση των οφειλομένων αποζημιώσεων. Θέσαμε το ζήτημα της ταχείας αποκατάστασης των αναχωμάτων και των φραγμάτων, την δημιουργία υδατοδεξαμενών και την αναγκαιότητα ελέγχου της βατότητας του οδικού δικτύου. Προτείναμε επίσης να διεκδικηθεί η ανέγερση νέων κατοικιών στις περιοχές όπου τα σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν, εντός 6 μηνών, κατά το μοντέλο που εφαρμόσθηκε πριν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξαρχής προτείναμε ακόμη τη δημιουργία ενός Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα δίνει  λύσεις σε προβλήματα που χρονοτριβούν και τη δημιουργία μιας ομάδας Task Force, ικανή να υποστηρίξει το μεγάλο εγχείρημα της Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Τέλος, είναι απολύτως επιβεβλημένη η ανάκτηση των αρμοδιοτήτων που αφαίρεσε η Κυβέρνηση από τον κ. Αγοραστό.

 

β) Τα μέσο και μακροπρόθεσμα μέτρα

Το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας» στηρίζεται σε επιστημονικές προσεγγίσεις όσον αφορά κρίσιμους τομείς όπως η ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγονται με συνακόλουθη την ανάδειξη της υπεροχής των τοπικών μας προϊόντων, η προστασία των γαιών και εν γένει του περιβάλλοντος. Συστήνουμε γι’ αυτό Φορέα «Πληροφόρησης του αγροτικού κόσμο και Προώθησης και Εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων». Για τη στήριξη του τομέα μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή περιγράψαμε την αναγκαιότητα λειτουργίας μιας Συμβουλευτικής δομής επιχειρηματικότητας. Για τον τομέα του Τουρισμού αναφερόμαστε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής και υποστήριξης με έργα ανάδειξής του. Για τις νέες και τους νέους μας, περιγράφουμε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας τις προτεινόμενες προωθητικές ενέργειες που απαιτεί η 4η βιομηχανική επανάσταση στην οποία εισερχόμαστε δειλά – δειλά. Για τον τομέα της Υγείας, πέρα από την αυτονόητη ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό, δεσμευόμαστε για την ίδρυση Ξενώνα για ασθενείς τελικού σταδίου με καρκίνο. Για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, είναι εκ των ων ουκ άνευ επιβεβλημένη η σύσταση και λειτουργία Δομής Ολοκληρωμένης φροντίδας και υποστήριξης σε ηλικιωμένους.

Οι πόροι του προγράμματος

Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με διεκδικητική επιχειρηματολογία κάθε ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όσα ήδη δεσμεύτηκε η Κομισιόν, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, από την ανακατεύθυνση πόρων του κεντρικού ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της Νέας ΚΑΠ καθώς και από  εθνικούς πόρους υπέρ της Θεσσαλίας.

Με ποιους θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας

Η Θεσσαλία έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, έχει ανάγκη από «ανασυγκρότηση», με άλλο πνεύμα διοίκησης, που εμπιστεύεται τους άξιους και ικανούς ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, την επιστημονική κοινότητα, τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους, όλους εκείνους δηλαδή που ο κ. Αγοραστός επιδεικτικά περιφρονούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης