Ροή Τοπικά

Κρίσιμη εβδομάδα στα Τρίκαλα. Πιθανά νέα μέτρα για τον κορωνοϊό;

Παρά τη καθολική χρήση μάσκας, δεν εξελίσσονται ιδιαίτερα καλά τα πράγματα στο Νομό μας όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων παραμένει υψηλός, ενώ μόλις τις τελευταίες μέρες καταρρίφθηκαν νέα ρεκόρ με 13 και 12 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Τα μέτρα για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά και της καθολικής χρήσης μάσκας θεωρητικά λήγουν τα ξημερώματα του ερχόμενου Σαββάτου. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ωστόσο και με το ρυθμό που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα που θα αρθούν. Ίσα-ίσα που υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο ενός περαιτέρω μειωμένου ωραρίου, έως τις 10 μ.μ.. Για τη χρήση μάσκας οι ειδικοί προεξοφλούν πως θα παραταθεί η χρήση της τουλάχιστον για άλλη μια εβδομάδα.

Πολλές εστίες-Στο κόκκινο η Καλαμπάκα

Το κυριότερο πρόβλημα που παρατηρείται στην περιοχή μας είναι η μεγάλη διασπορά. Έχουμε πολλά “ορφανά” κρούσματα και πολλούς ασυμπτωματικούς. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από αυτός εντοπίστηκε σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στις φυλακές Τρικάλων το Σάββατο. Πολλά κρούσματα έχει η Καλαμπάκα με τη Δημοτική Αρχή να υποχρεώνεται να κλείνει υπηρεσίες της, με το φόβο περαιτέρω διασποράς του ιού.

Όπως και να ‘χει οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε την κατάλληλη προσοχή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης