Τοπικά

Κρίσιμη συνάντηση για τη διεξαγωγή του “Μύλου των Ξωτικών”

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και οι καταστηματάρχες της εστίασης και διασκέδασης συνεργάζονται για μια επιτυχημένη διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών. Μετά το αναγκαστικό διάλειμμα του 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους καταστηματάρχες εντός των ορίων του Δήμου (κατά βάση από την πόλη των Τρικάλων) τη Δευτέρα.

Ο Δ. Παπαστεργίου τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της διοργάνωσης

– ως αποτέλεσμα συνεργασίας της τρικαλινής κοινωνίας
– ως δείγμα της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλλουν καταστηματάρχες, πολίτες και Δήμος
– ως αναγκαιότητα να συνεχιστεί η εξαιρετική εικόνα που υπάρχει.
Και υπενθύμισε τη σημασία της 10ης διοργάνωσης, που προσφέρει χαρά και στιγμές ομορφιάς, σε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια από όλη τη χώρα.
Η συγκεκριμένη συνάντηση υλοποιείται κάθε χρόνο, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία για την υποδοχή και φιλοξενία των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών/τριών στα Τρίκαλα.

Ασφαλής Μύλος των Ξωτικών

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση περιστράφηκε στα όσα αφορούν στην ασφαλή διοργάνωση, σε έναν ασφαλή από COVID-19 Μύλο των Ξωτικών.
Ο Δ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η συνεργασία Δήμου – καταστηματαρχών δίνει το κοινό μήνυμα για την ανάγκη να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι εμβολιασμοί, που σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων ανέρχονται – μέχρι τέλη Οκτωβρίου – στο 73% περίπου του πληθυσμού του.
Και επεσήμανε τη σημασία που έχει η αύξηση των εμβολιασμών στη δημιουργία ασπίδας και τείχους ανοσίας για τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες.
Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν.

Το περιβάλλον

Σε επόμενο επίπεδο, επισημάνθηκε η έμφαση που δίνεται στη φετινή διοργάνωση στο περιβάλλον. Οι δράσεις του Μύλου, υπενθύμισε ο κ. Παπαστεργίου, εστιάζουν στον «πράσινο Μύλο», με
– πλαστικά μίας χρήσης,
–  χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
– επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων,
– εξοικονόμηση ενέργειας.
Ακόμη, συζητήθηκαν πρόσθετες δράσεις που θα μπορούσαν από κοινού να υλοποιηθούν για το περιβάλλον, με πρακτικό και άμεσο για τον πολίτη και τον επισκέπτη αποτελέσματα.
Η τρικαλινή κοινωνία θα υποδεχθεί τους/τις φιλοξενούμενους/ες στον Μύλο των Ξωτικών από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, με το φετινό κεντρικό θέμα της διοργάνωσης να αφορά στον «Θρύλο του Ιππότη των Χριστουγέννων».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γ. Κωτούλας , ο δ/νων σύμβουλος της δημοτικής εταιρείας κ. Οδ. Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Γ. Καταβούτας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Ζαραμπούκας και οι πρόεδροι των Συλλόγων των καταστηματαρχών (εστίαση και διασκέδαση) κ. Χρ. Ηλιάδης και Ν. Παπαευθυμίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης