Τοπικά

Κραυγή Παπαδόπουλου: “Δώστε το μαξιλαράκι των 37 δισ. € στο λαό”

Σε σημερινή συνέντευξη του στη Λέσχη 97,6 ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αναφέρθηκε στο μαξιλαράκι των 37 δις ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Την Πέμπτη συνεδριάζει το προεδρείο της Βουλής για να καθορίσει τον τρόπο που όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων θα συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Γιατί η οικονομική βοήθεια  από την πλευρά μας, είναι η ελάχιστη συμβολή σε ένα δράμα που περνά η Οικουμένη. Αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε κινήσεις που να πιάνουν τόπο. Οι βουλευτές μας έχουμε την δυνατότητα αυτή την περίοδο να ανταποκριθούμε δίνοντας το μισό της βουλευτικής μας αποζημίωσης για δύο μήνες, αλλά το να μειωθούν μισθοί και συντάξεις αυτό θα είναι τραγικό.

Δεν θα πρέπει να ζήσουμε μια νέα ύφεση. Η κοινωνία τώρα χρειάζεται στήριξη. Η  ύστατη αξιοποίηση είναι του «μαξιλαριού» των 37 δις που μαζεύτηκαν για να καλύψει με αυτά η χώρα μας τον δανεισμό που είχε κάνει. Να το σπάσουμε λοιπόν το «γουρουνάκι» , τον κουμπαρά, και να πούμε σε αυτούς τους αχαΐρευτους Γερμανούς,  πως εμείς θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται στην περίοδο του πολέμου. Για πότε χρειάζονται αυτά τα λεφτά που μαζεύτηκαν με τον κόπο των ελλήνων πολιτών;  Δεν μαζεύτηκαν για την ύστατη ανάγκη; Και δεν είναι τώρα η ώρα του ασύμμετρου πολέμου, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός; O  Τσακαλώτος είπε πως ο κουμπαράς δημιουργήθηκε για τις μεγάλες ανάγκες της χώρας. Αν η Γερμανία δεν γουστάρει μια Ευρώπη όπως την ζήτησαν οι 9 χώρες του Νότου, τότε να σηκωθεί αυτή να φύγει από την Ε.Ε, να απαλλαγούμε πλέον από αυτή την νεοφιλελεύθερη νοοτροπία».

Στο  ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

 «Αν χρειαστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας αυτό πράξει , θα κοιτάξει  τη χώρα του και όχι τους δανειστές της. Όσον αφορά στην ασφάλεια και την οικονομία μπορεί να σκέφτομαι συντηρητικά αλλά όσον αφορά στον άνθρωπο δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Προέχει η ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία και χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία δεν μπορεί να έχεις ούτε χώρα, ούτε μέλλον. Φυσικά και να τον σπάσουμε τον κουμπαρά, γιατί αν δεν σταθεροποιηθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τότε πάμε σε κράτη-έθνη.»

 

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης