Ροή Τοπικά

Κραυγή Τρικαλινού Ιερέως: “Μην πορνεύετε!…. Παντρευτείτε”

Ο πρωτοπρεσβύτερος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Αθανάσιος Τύμπας μιλάει για την απόκτηση παιδιών εκτός γάμου.

Αναλυτικά το επίκαιρο άρθρο του:

    “Πρώτα η βάπτιση ή ο γάμος; Τρελάθηκες  πάτερ, είναι ερώτηση αυτή; Κι όμως στους καιρούς που ζούμε πολλά νέα ζευγάρια πρώτα βαπτίζουν το παιδί τους και μετά από λίγο καιρό παντρεύονται. Σε πολλές βέβαια περιπτώσεις έχει προηγηθεί και ο πολιτικός γάμος για διάφορους λόγους, όπως για να πάρουμε κάποιο επίδομα ή να αποφύγουμε μια μετάθεση.

                                    Οι πολλές περιπτώσεις αυτές αποδεικνύουν δυστυχώς ότι την υπόθεση Γάμος δεν την παίρνουμε στα σοβαρά. Χάθηκε από τους σημερινούς Έλληνες, κατ’ όνομα ορθοδόξους, ο σεβασμός για τα ιερά μας Μυστήρια. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί χωρίζουν τα παιδιά μας με την παραμικρή δυσκολία μέσα στον γάμο.

                                    Μα θα μου πείτε, δεν θα αγοράσουμε πανάκριβο νυφικό, δεν θα καλέσουμε σε πλούσιο τραπέζι τους συγγενείς και φίλους, δεν θα τηρήσουμε τα έθιμα; Και εγώ σας ερωτώ. Όλα αυτά είναι ανώτερα από την ευλογία του Θεού; Είναι σωστό να πορνεύουμε για όλα αυτά αναβάλλοντας το Μυστήριο του Γάμου; Ας αφήσουμε το τραπέζι  για αργότερα, όταν τα οικονομικά μας πάνε καλύτερα, και ας κοιτάξουμε την ουσία του πράγματος και την εύνοια του πνευματικού νόμου, η οποία είναι τόσο απαραίτητη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

                                    Κάνουμε καλό στην αθάνατη Ψυχή του παιδιού μας όταν το φέρνουμε στον κόσμο πριν τελέσουμε το Μυστήριο του Γάμου; Το θέμα και η ουσία δεν είναι το πως θα το ονομάσει η κοινωνία. Το θέμα είναι αν θέλουμε να έχουμε την Χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα στην οικογένειά μας. Δυστυχώς χάθηκε η βαθειά πίστη που είχαν οι παλαιότεροι χριστιανοί. Σήμερα κοιτούμε περισσότερο να ακολουθούμε την μόδα των ανθρώπων και όχι το θέλημα του Θεού.  Πώς να είναι καλότυχα τα παιδιά όταν προέρχονται από μια σχέση που δεν ευλόγησε ο Θεός αλλά ο δήμαρχος; Το “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα” ισχύει, διότι ο Θεός είναι παιδαγωγός και θέλει όλοι οι άνθρωποι να κερδίσουν τον παράδεισο.

                                    Και συ μητέρα που δεν παντρεύτηκες ακόμη, πώς κατά το Μυστήριο του Βαπτίσματος θα αγγίξεις το Άγιο Μύρο και το ευλογημένο λάδι που ο Ιερέας θα αλείψει το παιδί σου; Πως θα λούσεις το παιδί σου και θα το πλύνεις την έβδομη ημέρα μετά την Βάπτισή του; Θα μου πεις θα το πλύνει η μητέρα μου ή η πεθερά μου ή η κουμπάρα μου. Και εσύ θα κάθεσαι να βλέπεις. Θα είσαι υπερήφανη για αυτό; Θα πηγαίνεις το παιδί σου να κοινωνάει και εσύ δεν θα κοινωνείς, ούτε ο σύζυγό σου. Είναι καλό αυτό για την Ψυχική σας υγεία; Όλες οι σύγχρονες ψυχικές ασθένειες παρουσιάζονται όταν δεν συμμετέχουμε με τον σωστό τρόπο στα Άγια Μυστήρια. Τροφή της Ψυχής είναι τα Μυστήρια και όταν η ψυχή μας δεν τρέφεται, νοσεί και κάποια στιγμή πεθαίνει.

                                    Η μητέρα Εκκλησία σου δίνει την λύση αν έκαμες το λάθος να γεννήσεις το παιδί σου εκτός Γάμου. Έλα, κατ’ οικονομία των Ιερών κανόνων, τέλεσε με απλότητα και μηδαμινά έξοδα το Μυστήριο του Γάμου και στην συνέχεια ο Ιερέας μπορεί αμέσως να Βαπτίσει το παιδί σου. Όχι για τα μάτια των ανθρώπων, ούτε για τα μάτια του Θεού. Δεν μας έχει ανάγκη ο Θεός αλλά για να επανέλθει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος μέσα στην οικογένειά σου.

                                    Αγαπητοί φίλοι, είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ότι θέλουμε. Να θεσπιστεί και πολιτική βάπτιση και πολιτική κηδεία όπως θεσπίστηκε και ο πολιτικός γάμος και ας μας αφήσουν ήσυχους τους ιερείς και όσους θέλουν να είναι πραγματικοί και όχι κατ’ όνομα Ορθόδοξοι χριστιανοί να τηρούμε και εμείς ελεύθεροι όσα προστάζουν οι Άγιοι Πατέρες και η Ιερά μας Παράδοση για την σωτηρία της  Ψυχής μας”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης