Τοπικά

“Κυβέρνηση και διοικητής του Νοσοκομείου έγιναν εργολάβοι ελπίδας”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όσο και αν προσπάθησαν η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και προσωπικά ο κ. Παρθένης, αλλά και  ο κομματικός μηχανισμός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσουν την «επέτειο» του ενός έτους από την «εκδίωξη» του εργολάβου καθαριότητας ως μια επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής , δεν το κατάφεραν.

Αντίθετα  έπεσαν οι ίδιοι μέσα στο λάκκο που άνοιξαν …..

Μηδενική συμμετοχή από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ,

Μηδενική παρουσία της τοπικής κοινωνίας ,

Μηδενικός πολιτικός αντίκτυπος…..

Γιατί απλούστατα η ομηρία των εργαζομένων και η λεηλασία της εργατικής τους δύναμης εκ μέρους του εργολάβου, αντικαταστάθηκε από  την  «κηδεμονία» που ασκούν πλέον οι κομματάρχες των βουλευτικών γραφείων και του κυβερνητικού τοπάρχη της δημόσιας υγείας , του κ. Διοικητή του νοσοκομείου .

Γιατί οι συμβάσεις έργου που καθιερώνει το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν αποσκοπούν στην  απορρόφηση των εργαζομένων από το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Γιατί οι συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν  και δεν αποτυπώνουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και δεν εξασφαλίζουν  καλοκαιρινή άδεια, αναρρωτικές άδειες, επιδόματα, πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Δεν εξασφαλίζουν σταθερό 8ωρο ωράριο εργασίας, πράγμα που σημαίνει  λειψό μεροκάματο και καραμπινάτη επισφάλεια.

Γιατί οι καθαρίστριες και οι καθαριστές στα Νοσοκομεία, πριν ήταν φθηνό εργατικό δυναμικό για να αυγατίζουν τα κέρδη των εργολάβων, τώρα είναι φθηνό εργατικό δυναμικό για τα δημόσια νοσοκομεία-επιχειρήσεις, ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των μνημονίων.

Γιατί εκτός από ανιστόρητοι, όλοι αυτοί που διοργάνωσαν τη χθεσινή φιέστα, ήταν και απόντες από τους κοινωνικούς και εργασιακούς αγώνες, και καλό θα ήταν να τους πληροφορήσουμε ότι ο αγώνας για την αποβολή του εργολάβου καθαριότητας , ξεκίνησε από τα  μέσα του 2014 και όχι από τότε που ο κ. Παρθένης εδέησε να υλοποιήσει τη επίσης επαίσχυντη κυβερνητική πολιτική.

Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα για την επισφάλεια εργασίας στη δημόσια υγεία δεν λύνονται με φιέστες.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, όσο ψηφίζουν και στηρίζουν μνημόνια λιτότητας και  υποτέλειας , τέτοιες  αντεργατικές πολιτικές  θα ασκούν και τίποτα άλλο.

Και με αυτές τις πολιτικές το μόνο που κατάφεραν , ήταν να γίνουν εργολάβοι, στη θέση του εργολάβου .

Τρίκαλα 3 Αυγούστου 2017

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης