Τοπικά

Κυβερνητική ολιγωρία για το φράγμα Πύλης καταγγέλλει ο Ραγκούσης. Έφερε το θέμα στη Βουλή

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Τομεάρχης Διαφάνειας και  Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την κυβερνητική ολιγωρία για το σημαντικό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο του φράγματος της Πύλης για τους κατοίκους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων.

 

 

Συγκεκριμένα, ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του  Τομεάρχη Διαφάνειας και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  13 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για το τι έχει γίνει από το 2029 έως σήμερα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αν έχουν προχωρήσει οι μελέτες κι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ή αν σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του φράγματος της Πύλης, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, των αγροτών, των επιχειρήσεων και των Δήμων των Τρικάλων και Πύλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε από το 2020, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Σάκης Παπαδόπουλος, το φράγμα της Πύλης από το 2017 έχει επιλεγεί ως ένα από τα σημαντικά μέτρα αντιμετώπισης του υδατικού ελλείμματος της περιοχής. Το φράγμα προορίζεται τόσο για την ύδρευση του Δήμου Πύλης και της πόλης των Τρικάλων, όσο και για την άρδευση άνω των 75.000 στρεμμάτων αγροτικής γης, εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ για τους Δήμους και μειώνοντας το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Παρά ταύτα τα αρμόδια Υπουργεία φαίνεται να μην προχωρούν στις αναγκαίες μελέτες και στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα, στερώντας από την περιοχή ένα έργο μακρά πνοής, ενταγμένο στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των υδατικών πόρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης