Τοπικά

Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: «Δεν θα αφήσουμε τους αγρότες απροστάτευτους από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια»

Ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σκρέκας ανέφερε «σχεδιάζουμε μέτρα στήριξης και του πρωτογενούς τομέα, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τους αγρότες μας απροστάτευτους σε αυτή την παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου βέβαια».

Η αναφορά αυτή προϊδεάζει ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των αγροτών. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα αφορούν στην αντιστάθμιση του κόστους από τους τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ενέργειας που έλαβαν οι αγρότες για την κατανάλωση των προηγούμενων μηνών, που ήταν αυξημένοι λόγω των μεγάλων αναγκών άρδευσης που είχαν.

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, τα οποία από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Ανέπτυξε, επίσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Στο τέλος της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2022, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «η χώρα μας θα βαδίσει στη νέα χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη για όλους. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο στόχος που υπηρετεί αυτός ο προϋπολογισμός. Με σκληρή δουλειά, τολμηρές μεταρρυθμίσεις και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ένα καλύτερο παρόν για όλους τους συμπολίτες μας. Αλλά και για να παραδώσουμε στα παιδιά μας εκείνο το μέλλον που τους αξίζει».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης