Ροή Τοπικά

Κ. Σκρέκας: «Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό και κανέναν Έλληνα απροστάτευτο στην ενεργειακή κρίση»

Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Υπουργός ανακοίνωσε το διπλασιασμό της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για κατανάλωση έως 300KWh/μήνα και από 9 ευρώ κάθε μήνα ανέρχεται πλέον στα 18 ευρώ κάθε μήνα για όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, με αρχή την 1η Οκτωβρίου.

 

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι με τον διπλασιασμό της επιδότησης θα απορροφηθεί σχεδόν το σύνολο των ανατιμήσεων στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά θα περιοριστεί στο ελάχιστο και συγκεκριμένα σε 2 με 3 ευρώ το μήνα. Μάλιστα το ύψος της επιδότησης θα αναπροσαρμοστεί, σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών ενέργειας στις διεθνείς αγορές.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα επιδοτηθούν με 80 ευρώ/MWh, δηλαδή με 24 ευρώ τον μήνα.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερουμε ότι σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα υπάρξει έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, και η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου με έκπτωση και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να τις περάσουν αυτούσια στους καταναλωτές.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως: «Η Κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τη διεθνή ενεργειακή κρίση. Με τα μέτρα που λαμβάνουμε δημιουργείται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας για το κοινωνικό σύνολο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης