Ροή Τοπικά

Κ. Σκρέκας: Ενίσχυση 50 εκ. € σε ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία για τον κορωνοϊό

Ποσό 50 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί στα ΚΤΕΛ και τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων επιβατικών μεταφορών, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου που επιτελούν, ειδικά στις έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις επιβατικές μεταφορές, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες αλλά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του
κλάδου που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και αφορά σε αποζημίωση για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, συνολικού ύψους 48.781.991 ευρώ, το οποίο και θα κατανεμηθεί ως εξής:

• Για τα αστικά λεωφορεία, αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση, συνολικού ύψους 4.001.109 ευρώ.

• Για τα υπεραστικά λεωφορεία, αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση, συνολικού ύψους 15.786.610 ευρώ.

• Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση, συνολικού ύψους 7.986.972 ευρώ.

• Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87
ευρώ ανά θέση, συνολικού ύψους 21.007.300 ευρώ.

Για την καταβολή των αποζημιώσεων, οι δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν στο αρμόδιο Υπουργείο αίτημα εγγράφως, εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση της Απόφασης, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης