Ροή Τοπικά

Κ. Σκρέκας: «4,6 εκ. € για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων»

Το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων την Παρασκευή από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία συμμετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Το έργο, που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.733 τ.μ., θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και ιδιαίτερα τον τόπο μας, τα Τρίκαλα, με την υλοποίηση έργων ύψους εκατομμυρίων ευρώ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιτυγχάνουμε παράλληλα και τον σημαντικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος δεδομένου ότι οι νέες και οι αναβαθμισμένες υποδομές θα έχουν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

 

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και οι Γενικοί Γραμματείς Υποδομών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Γιώργος Καραγιάννης και Ορέστης Καβαλάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης