Τοπικά

Λαγάνα στο Ταψί, Τρικαλινή συνταγή!!! (video)

Η ιστορία της λαγάνας διατρέχει την διατροφική παράδοση των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τα νεώτερα χρόνια. Ενδεικτικό είναι ότι ο Αριστοφάνης στις “Εκκλησιάζουσες” λέει “Λαγάνα πέττεται”, ενώ ο Οράτιος στα γραφόμενά του, αναφέρει τη λαγάνα ως “Το γλύκισμα των φτωχών”.

 

Έτσι έφτασε η στιγμή που ο Αντώνης Κούκεν, ο μάγειρας του κάμπου και δικό μας Τρικαλινό παιδί, να μας να μας δώσει και φέτος την συνταγή  που άλλος δεν την έχει ματαξαναφτιάξει! Γιατί είναι πρωτότυπη ως προς τα υλικά  και πολύ εύκολη η διαδικασία για να την φτιάξουμε όλοι!!!

Λαγάνα τραγανή λαχταριστή και σουσαμένια, πασπαλισμένη με ημίχονδρο αλάτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα αντικολλητικό ταψί και λίγη υπομονή μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει έτσι ώστε να “κρατσιανάει” καθώς θα εξαφανίζεται στο στόμα μας εν ριπή οφθαλμού!!!

Δείτε το βίντεο και εδώ σας έχουμε μαζεμένα και τα λίγα υλικά που θα χρειαστείτε:

Σησαμέλαιο / 1 κουταλιά σούπας μέλι/ 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (όχι καυτό, ούτε χλιαρό) / 1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 9 γρ. / 100 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι / 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο με γεύση σύκο / 1 νεροπότηρο σησάμι αποφλοιωμένο (200 γρ.) / 3 νεροπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (400 – 450 γρ.) / Μαυροσήσαμο και ημίχονδρο αλάτι για πασπάλισμα!

ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης