Ροή Τοπικά

Λαρισαίοι αρνούνται για Δεσπότη, Αχίλλειο και Ιγνάτιο. Επιστολή σε Αρχιερείς

Οι Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί της Λάρισας, οι οποίοι στήριζαν τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεολόγο, αντιδρούν στο ενδεχόμενο εκλογής ενός εκ των δυο στη θέση του Μητροπολίτου Λαρίσης.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr οι Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί απέστειλαν επιστολή στο σύνολο των Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, με αφορμή την αυριανή εκλογή νέου Μητροπολίτη της επαρχίας των, εις διαδοχήν του Μακαριστού Ιγνατίου, τον οποίο επί πολλά χρόνια «δεν αποδέχονταν». Τώρα επιρρίπτουν ευθύνες στους δυο στενότερους συνεργάτες του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη Αχίλλειο Τσούτσουρα και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Σε σημείωσή τους επισημαίνουν ότι «δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος από τους δυο υποψήφιος για τη Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου», ενώ καταλήγουν πως «δεν προτείνουν πρόσωπο συγκεκριμένο, αλλά ζητούν όπως ο νέος επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας να είναι: Άνθρωπος Πίστεως, Ορθόδοξος, Ενάρετος, Τίμιος, Ηθικός, Ταπεινός».

Σημειώνεται ότι για την αυριανή εκλογική διαδικασία φαβορί είναι ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ενώ στο τριπρόσωπο αναμένεται να είναι και οι πατέρες Αχίλλειος και Ιγνάτιος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης