Τοπικά

Λιούτας: Αποζημιώσεις και σε μηλοπαραγωγούς του Νομού Τρικάλων

Μετά τη συνεδρίαση ομάδας εργασίας για ενισχύσεις και αποζημιώσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, αποφασίστηκε η ενίσχυση, μήλων, καστάνων, επιτραπέζιων ροδακίνων, συμπύρηνων νεκταρινιών και βερίκοκων, βάσει του «Προσωρινού Πλαισίου Κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

 

Οι ενισχύσεις θα αφορούν συγκεκριμένες ποικιλίες των ανωτέρω καλλιεργειών σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τα αντίστοιχα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Για την καλλιέργεια μήλων, ανά ποικιλία, η ενίσχυση διαμορφώνεται κλιμακωτά σε 250 – 300 ευρώ / στρέμμα, βάσει του αξιολογημένου ζημιογόνου αποτελέσματος. Στις αποζημιώσεις αυτές κατά περίπτωση συνυπολογίζεται και η επιβάρυνση λόγω φυτουγειονομικών προσβολών (καρπόκαψα).

Η καλλιέργεια καστάνου στην επικράτεια ενισχύεται με 150 ευρώ / στρέμμα, ως αποτέλεσμα των ζημιογόνων παραγωγικών παραμέτρων και της ιδιαίτερης φυτοϋγειονομικής προσβολής.

Πρέπει να σημειώσουμε, αναφορικά με τους μηλοπαραγωγούς του Νομού Τρικάλων, ότι ο Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, τόσο με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και σε τηλεφωνική του επικοινωνία, είχε ζητήσει τη συμπερίληψή τους στις ενισχύσεις, εξηγώντας τις βαρύτατες συνέπειες που και οι μηλοπαραγωγοί μας έχουν υποστεί από την ενεργειακή κρίση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης