Τοπικά

Λιούτας: Επιχορήγηση και στους τέσσερις δήμους της ΠΕ Τρικάλων

Δυο υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, με σκοπό να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση σε όλους τους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων Δήμων του Νομού Τρικάλων, με σκοπό την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους στα σχολεία μας, την κάλυψη δαπανών στους δήμους και την υλοποίηση έργων.

 

Ειδικότερα, για τον Νομό Τρικάλων, και συγκεκριμένα με προτεραιότητα την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χορηγούνται:

 

Για τον Δήμο Μετεώρων: 34.640 ευρώ

Για τον Δήμο Πύλης: 21.395 ευρώ

Για τον Δήμο Τρικκαίων: 141.870 ευρώ

Για τον Δήμο Φαρκαδόνας: 21.000 ευρώ.

 

 

Επιπρόσθετα, για τον Νομό Τρικάλων, ως συμπληρωματική επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών και υλοποίηση έργων, χορηγούνται:

 

Για τον Δήμο Μετεώρων: 143.236 ευρώ

Για τον Δήμο Πύλης: 100.059 ευρώ

Για τον Δήμο Τρικκαίων: 405.940 ευρώ

Για τον Δήμο Φαρκαδόνας: 68.240 ευρώ.

 

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία έρχεται να στηρίξει στην πράξη τις νέες ανάγκες που θα δημιουργήσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος. «Η μέριμνα τόσο για τα σχολεία μας, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία γενικότερα όλων των τομέων της τοπικής μας αυτοδιοίκησης, είναι πάντοτε μεγάλη και πάντοτε αποδεικνύεται με έργα και πράξεις».  Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για τις αποφάσεις αυτές και τη νέα επιχορήγηση.

 

Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Λιούτας θα έχει για ακόμη μια φορά συνάντηση εργασίας με τον κ. Πέτσα, για όλα τα ζητούμενα στους τέσσερις δήμους μας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης