Τοπικά

Λιούτας: “Θωρακίζουμε την κοινωνία-Εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη του τόπου”

Για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τοποθετήθηκε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου. Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις πάνω στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα ερωτώμενος ο κ. Λιούτας αναφορικά με την επικείμενη στήριξη των 90 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ προς τους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές, τόνισε ότι η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι η στήριξη και στους κτηνοτρόφους ήρθε άμεσα, αμέσως μετά τη στήριξη των 60 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες για τα λιπάσματα. Πάνω σε αυτό να θυμίσουμε ότι ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την ανάγκη της όσο το δυνατό γρηγορότερης καταβολής της στήριξης στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Λιούτας, ερωτώμενος σχετικά με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχασαν την εξισωτική, ανέφερε ότι όλοι οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι θα λάβουν την εξισωτική αποζημίωση, εφόσον υποβάλουν τη βεβαίωση μετακίνησης. Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόσφατα από ημερίδα στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, έδωσε τις σχετικές διευκρινίσεις.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Λιούτας επίσης αναφέρθηκε στις συνδεδεμένες που θα λάβουν και το μαλακό σιτάρι και ο αραβόσιτος. Αξίζει να θυμηθούμε αναφορικά με αυτό το ζήτημα ότι Τρικαλινός Βουλευτής πέρυσι την άνοιξη είχε πραγματοποιήσει σχετική συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά – παρουσία τότε και κτηνοτρόφων από την περιοχή μας – και είχαν συζητήσει για την ανάγκη ένταξης και του μαλακού σιταριού και του καλαμποκιού στη συνδεδεμένη.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επίσης αναφέρθηκε στην τοπική ανάπτυξη και στον μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη αυτή ο τουρισμός στον τόπο μας. Ειδικότερα αυτή την εποχή, συνδυαστικά με τον θρησκευτικό και με άλλους θεματικούς τουρισμούς, ανθίζει και ο λεγόμενος χριστουγεννιάτικος τουρισμός, ο οποίος προσφέρει δυνατό πλεονέκτημα, το οποίο διαχέεται συνολικά στην τοπική μας οικονομία και σε πάρα πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, βοηθώντας συνολικά την οικονομία του τόπου μας, ανέφερε ο κ. Λιούτας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Θανάσης Λιούτας τοποθετήθηκε αναφορικά με το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και του νομοθετικού έργου, το οποίο υλοποιείται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο πάντοτε, όπως ο ίδιος ο Βουλευτής δήλωσε, τη συνεχή στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας μας και τη συνεχή θωράκιση και ενίσχυση της ανάπτυξης στον τόπο μας.

Αναφορικά με τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Λιούτας επεσήμανε ότι σε διαδοχικές παρεμβάσεις τους σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία είναι μέλος από τον Ιούλιο του 2019, τοποθετήθηκε περιγράφοντας την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τονίζοντας ότι η πατρίδα μας είναι η δύναμη σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης συνολικά στη γεωπολιτική μας περιοχή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης