Τοπικά

Λιούτας: Νέα ΚΥΑ για αύξηση των δικαιούχων της επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψαν νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων, οι οποίοι θα λάβουν και εκείνοι την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, σημειώνει ο Θανάσης Λιούτας.

 

Ειδικότερα, σε συμπλήρωση των δικαιούχων, οι οποίοι έλαβαν την επιστροφή μέσα στον μήνα Αύγουστο, πλέον δικαιούχοι επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, τα οποία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου του 2022 και στους οποίους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Με τις τελευταίες εξελίξεις, σημειώνει ο Τρικαλινός Βουλευτής, θα λάβουν την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου και άλλοι νέοι αγρότες, γεγονός πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη συνεχή μας στήριξη, η οποία προηγήθηκε και η οποία θα συνεχίσει συνολικά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της πατρίδας μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης