Τοπικά

Λιούτας: 15,8 εκ. ευρώ de minimis στους παραγωγούς χοίρων, αυτόχθονων μαύρων χοίρων και μελιού

Το ποσό των 15.896.219,75 ευρώ καταβλήθηκε σε 3.566 δικαιούχους, παραγωγούς χοίρων, αυτόχθονων μαύρων χοίρων και μελιού σε όλη την επικράτεια με σκοπό τη στήριξή τους εξαιτίας των συνεπειών, τις οποίες επέφερε η πανδημία του Κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα, για την εκτροφή χοίρων καταβλήθηκε το ποσό των 12.259.354,56 ευρώ σε 518 δικαιούχους, για την εκτροφή αυτόχθονων μαύρων χοίρων καταβλήθηκε το ποσό των 1.158.598,45 ευρώ σε 53 δικαιούχους και για την παραγωγή μελιού το ποσό των 2.478.266,74 ευρώ σε 2.995 δικαιούχους.

 

Ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε άμεσα για την ευχάριστη εξέλιξη της διαδικασίας της καταβολής των κρατικών ενισχύσεων στους χοιροτρόφους μας, καθώς και στους παραγωγούς μελιού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής για το ζήτημα της οικονομικής στήριξης των χοιροτρόφων, καθώς και των παραγωγών μελιού του τόπου μας, είχε πραγματοποιήσει και πραγματοποίησε μέχρι και προσφάτως διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τα επιτελικά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς ασφαλώς και με τον ίδιο τον Υπουργό, κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Λιούτας μετέφερε σε κάθε στιγμή στο Υπουργείο τις δυσκολίες, τις οποίες υφίστανται οι εν λόγω παραγωγοί εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνεπειών που επέφερε η υγειονομική κρίση και ζητούσε τη δίκαιη και ουσιαστική οικονομική στήριξή τους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως εξ αρχής απέδειξε και όπως συνεχίζει καθημερινά να αποδεικνύει, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του αγροτικού και του κτηνοτροφικού κόσμου, βοηθώντας και στηρίζοντας. Αυτό απεδείχθη περίτρανα και με τη συγκεκριμένη διαδικασία καταβολής ενισχύσεων.

Ο Θανάσης Λιούτας από την πλευρά του, μιλώντας με τους χοιροτρόφους μας και με τους παραγωγούς μελιού, τους διαβεβαίωσε ότι πάντοτε θα βοηθάει και θα αγωνίζεται για την ευημερία και το μέλλον ολόκληρης της αγροτικής, κτηνοτροφικής  και γεωργικής παραγωγής του τόπου μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης