Τοπικά

Λιποθύμησε υπάλληλος της Νομαρχίας στις εκδηλώσεις για το Ύψωμα 731

Τους Ήρωες Μαχητές του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731, τίμησαν, σε μία λιτή, αλλά γεμάτη εθνική υπερηφάνεια, εκδήλωση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Παρά τις καιρικές συνθήκες, το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης προς τιμήν των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την ανθρώπινη Αξιοπρέπεια τηρήθηκε κανονικά και με κάθε επισημότητα.

 

Τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας κ. Δήμητρας Νάτσινα και των αρχών του τόπου, η κεντρική ομιλία από τον συνταγματάρχη ε.α. κ. Κυριάκο Μπρίση με τίτλο «Οι Αθάνατοι Ήρωες του Υψώματος 731», απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και κατάθεση στεφάνων. Στην εκδήλωση στο χώρο του μνημείου παραβρέθηκε και τιμητικό άγημα του ΕΛΟΚ.

Εκεί υπήρξε και ένα απρόοπτο επεισόδιο με τη λιποθυμία υπαλλήλου της Π.Ε. Τρικάλων, ο οποίος και συμμετείχε στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ήταν άμεση η παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχου και ιατρού Δήμητρας Νάτσινα, η οποία του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, για να μεταφερθεί αμέσως μετά αυτός στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Στην ομιλία του ο συνταγματάρχης ε.α. κ. Κυριάκος  Μπρίσης αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης, κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε: «οι ήρωες που έδωσαν τον τιτάνιο αγώνα στο ύψωμα 731, καθώς και σε όλη την αμυντική τοποθεσία του 5ου Συντάγματος, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα από την αρχαιότητα και αυτά είναι: η αγάπη για την ελευθερία, η μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία η αγάπη στον Θεό και την πατρίδα. Η θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Σε δήλωσή του για την καθιερωμένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως «οι Ήρωες του 731, οι Ήρωες που έγραψαν το Έπος του ’40, αποτελούν για όλους τους Έλληνες φωτεινό παράδειγμα. Αυτοί οι άνθρωποι με την δύναμη ψυχής τους και το απαράμιλλο θάρρος τους, στάθηκαν αγέρωχοι απέναντι στην τυραννία και έγραψαν μία ακόμη λαμπρή σελίδα στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα Ελευθερίας σε όλη την οικουμένη.

Αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους Έλληνες, αυτούς τους Ήρωες τιμούμε κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να αγκαλιάζει την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή, θεωρώντας ηθική υποχρέωση όλων μας, να μην ξεχάσουμε ποτέ τους Μαχητές που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης