Τοπικά

Λύση Αγοραστού για Βιομηχανία Ζάχαρης και Σχέδια Βελτίωσης Αγροτών

Απέδωσε η συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο Κώστας Αγοραστός είχε κρίσιμες επαφές χθες στην Αθήνα, αναζητώντας λύσεις σε δυο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη κατέληξαν σε λύση για τους τευτλοπαραγωγούς οι οποίοι βλέπουν να τους μένει στα χωράφια και στις αποθήκες η σοδειά, καθώς προέκυψε πρόβλημα με τη λειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κι αυτό ενώ οι Θεσσαλοί και οι υπόλοιποι τευτλοπαραγωγοί υπέγραψαν συμβάσεις προμήθειας των καρπών και ανέλαβαν το κόστος παραγωγής και πλέον βλέπουν να κινδυνεύει και η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων. Εντός των ημερών ο υπουργός θα ανακοινώσει τη λύση που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και την βιωσιμότητα των καλλιεργητών.

Τα σχέδια βελτίωσης των αγροτών

Ο Κώστας Αγοραστός είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και συνεργασία για την οριστικοποίηση των σχεδίων βελτίωση των αγροτών, στο κομμάτι που αφορά κυρίως το κόστος των γεωργικών ελκυστήρων και μηχανημάτων που μπορούν να προμηθευτούν. Ο υπουργός υπέγραψε τη σχετική απόφαση και πλέον αναμένεται να ανοίξει άμεσα το μέτρο ώστε οι αγρότες να προμηθευτούν τα απαραίτητα για αυτούς αγροτικά μηχανήματα και να προχωρήσουν απρόσκοπτα στις καλλιέργειές τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης