Τοπικά

Λώρεν: “Παρών στα φωτοβολταικά των ΛΙΓΩΝ και ΙΣΧΥΡΩΝ, απών στα προβλήματα των πολιτών ο κ. Σακκάς”

Είναι εξωφρενικό ότι εν μέσω καταστροφών που πολλοί συνάνθρωποι μας παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες,  η Δημοτική Αρχή καλεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος  (ούτε για τις πλημμύρες δεν το έκαναν) το Δημοτικό Συμβούλιο, για να γνωματεύσει επί  της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος  400 MW σε 72 γήπεδα των Τοπικών Κοινοτήτων Ελληνοκάστρου, Πλατάνου, Ριζώματος, Λιοπράσου,, Αρδανίου, Αύρας και Γερακαρίου. Φορέας του ΕΡΓΟΥ μια γνωστή ιδιωτική εταιρεία.

 

 

Οι κάτοικοι των χωριών διαμαρτύρονται και ζητούν εδώ και καιρό ενημέρωση και διαβούλευση αλλά η Δημοτική Αρχή κωφεύει. Αδιαφορεί για την κτηνοτροφία, αδιαφορεί για τη ζωή  των κατοίκων της περιοχής, που πεισματικά παρά τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουν επιμένουν να «φυλάττουν  θερμοπύλες» ώστε να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Για το μόνο που νοιάζονται είναι πως θα εξυπηρετήσουν μια ιδιωτική εταιρεία συμφερόντων μεγάλου παρόχου ενέργειας. Τι φοβούνται και συνεδριάζουν με διαδικασία κατεπείγοντος;  Μήπως δεν εκλεγούν και ναυαγήσει το σχέδιο να εκχωρήσουν την  δυνατότητα παραγωγής ενέργειας στις μεγάλες εταιρείες; Ή να το διώξουν από πάνω τους ώστε να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να μεριμνά για τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των ΛΙΓΩΝ και ΙΣΧΥΡΩΝ και μάλιστα τόσο ξεδιάντροπα.

Το μεγάλο ζήτημα λοιπόν, και το εμπεδώσαμε εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, είναι ποιος  κατέχει την ιδιοκτησία παραγωγής ενέργειας.

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν συζητά για τις ενεργειακές κοινότητες για να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια στους δημότες; Γνωρίζει ότι η ισχύς του δικτύου διασυνδεσιμότητας  που διαθέτει η χώρα μας έχει καλυφθεί από τις μεγάλες εταιρείες και παρότι επιτρέπεται σε πολίτες να δημιουργήσουν μικρά φωτοβολταικά  ή  ενεργειακές κοινότητες, ουσιαστικά δεν υπάρχει δυνατότητα; Γιατί σιωπά; Ποιους εξυπηρετεί;

Επιτέλους μην υποθηκεύετε άλλο την χώρα στα μεγάλα συμφέροντα. Μην υπονομεύετε την δυνατότητα εναλλακτικού παραγωγικού μοντέλου και στο δήμο μας. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Καλούμε τους πολίτες να εμπιστευθούν τον συνδυασμό «Τρίκαλα τόπος να ζούμε» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Ηλιάδη ώστε μαζί με τους πολίτες να εφαρμόσουμε αυτή την πρόταση για μια ανθρώπινη ζωή στη πόλη και τα χωριά μας.

Λώρεν Κασσοπούλου

                   Υποψ. Δημ. Σύμβουλος με το Συνδυασμό  «Τρίκαλα τόπος να ζούμε»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης