Τοπικά

Μάσκες και στα διαλείμματα από σήμερα στα σχολεία των Τρικάλων

Νέα δεδομένα στις σχολικές μονάδες των περιοχών που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο θα ισχύσουν από Δευτέρα για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Παρασκευή, οι μαθητές των 16 περιοχών  που βρίσκονται  στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν τη μάσκα και στα διαλείμματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική – εκτός από την τάξη – και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ δεν θα χρησιμοποιείται στο μάθημα της γυμναστικής.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η χρήση μάσκας καθίσταται από τη Δευτέρα υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων στα Τρίκαλα και στις εξής ακόμη περιοχές:

Ανατολική Αττική , Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών , Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς , Σέρρες, περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο 3 καθώς και σε Κοζάνη και Καστοριά που είναι στο «κόκκινο» επίπεδο.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την Επιτροπή των Επιστημόνων οδηγίες για αποστολή προς τις εκπαιδευτικές δομές σχετικά με τα «διαλείμματα από τη χρήση μάσκας» που μπορούν να τηρούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης