Τοπικά

Μήνυμα… αλλαγής Ηλιάδη. Μεγάλη συγκέντρωση στην Ασκληπιού (φώτο)

Σε πλήθος κόσμου μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στον πεζόδρομο της Ασκληπιού ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, επικεφαλής της παράταξης “ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ”, Γιώργος Ηλιάδης.

 

 

 

Έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής σελίδας και πολιτικής στο Δήμο, άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Σακκά και έθεσε τους στόχους της επόμενης μέρας για τον ίδιο και την παράταξή του. Αναλυτικά:

“Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να είστε απόψε εδώ  μαζί μας.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη συμμετοχή σας σ’ αυτή την μοναδική συγκέντρωση του συνδυασμού ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ η οποία αποτελεί προμήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΝΙΚΗΣ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η ανατροπή μιας ανίκανης δημοτικής αρχής είναι το δίκαιο κοινωνικό αίτημα που θα γίνει πράξη στην κάλπη με τη ψήφο των Τρικαλινών πολιτών.

Φίλες και φίλοι,

Σας μεταφέρω τα μηνύματα από τις περιοδείες μας στην παραμελημένη περιφέρεια του Δήμου μας.

Από το Πρίνος, τον Παλαιόπυργο, τον Πλάτανο, το Ρίζωμα, το Μεγαλοχώρι, το Κεφαλόβρυσο, το Βαλτινό, το Διαλεχτό, τη Ζηλευτή, το Διπόταμο και τα άλλα χωριά που είναι μηνύματα ολικής ανατροπής για να επανέλθει η κοινή λογική στον τόπο μας. Για να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας τα οποία παραμένουν εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.

Σας μεταφέρω κυρίως όμως, τα μηνύματα απόγνωσης, αγανάκτησης, θυμού αλλά και ελπίδας από τα πολύπαθα Μεγάλα Καλύβια, την Αγία Κυριακή, τη Φωτάδα, το Γλίνος, τον Λόγγο αλλά και εδώ πιο κοντά μας, από το Φλαμούλι, τις Καρυές, τις παρόδους της οδού Καρδίτσης, την οδό Μαβίλη και το Τρικαίογλου.

Μήνυμα απόγνωσης  για μία δημοτική αρχή απούσα στην πιο δύσκολη στιγμή όταν βίωναν πρωτόγνωρες συνθήκες με έναν αντικαταστάτη δήμαρχο απόντα και τους δημοτικούς συμβούλους να γκρεμίζουν φράγματα και να ανοίγουν κανάλια κατά το δοκούν πνίγοντας περιουσίες και χωράφια.

Μήνυμα αγανάκτησης για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της επόμενης ημέρες με χωριά και συνοικίες που βρέθηκαν μέσα στη λάσπη να παραμένουν εκτός «κόκκινης ζώνης» και τους πλημμυροπαθείς να μην έχουν λάβει καν την πρώτη αποζημίωση.

 

Μήνυμα πηγαίου θυμού για μία δημοτική αρχή τα μέλη της οποίας, προκλητικά πήγαιναν στα λασπόνερα να βγάλουν  ξεδιάντροπα προεκλογικές σέλφι επενδύοντας ακόμη και μέσα στα λασπόνερα στο αδειανό πουκάμισο της επικοινωνίας, εισπράττοντας τη μήνη των τοπικών κοινωνιών.

…Μόνο που αυτό το αδειανό πουκάμισο πλέον ξέφτισε και μέσα από τις τρύπες φαίνεται η γύμνια της δημοτικής αρχής Παπαστεργίου –Σακκά  με το αφήγημα της έξυπνης πόλης να πνίγεται στα λασπόνερα για να αναδυθεί όμως μέσα απ’ αυτά ένα μήνυμα ελπίδας.

ΝΑΙ, φίλες και φίλοι,

Τα  αμέτρητα νέα κυρίως παιδιά,  που το βράδυ της θεομηνίας  έθεσαν ακόμη  την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο για να σώσουν συνανθρώπους τους, όταν ήταν απούσα η δημοτική αρχή είναι μία πράξη ουσιαστικής ανθρωπιάς και συνάμα ένα μήνυμα ελπίδας που δείχνει ότι υπάρχει άπλετο φως το οποίο μπορεί και θα νικήσει το σκοτάδι.

Οι εκατοντάδες εθελοντές, από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων μέχρι τα μέλη των Συλλόγων και Σωματείων από την κοινωνία των πολιτών, που φρόντισαν να σταθούν στην πράξη στο πλάι των πληγέντων είναι ένα εξίσου φωτεινό μήνυμα ελπίδας.

Η δική μας επιλογή είναι αυτονόητη. Είμαστε φύση και θέση μαζί με ό,τι εκπροσωπεί το φως. Την ελπίδα. Την ανθρωπιά. Την αλληλεγγύη. Την αλήθεια. Είμαστε ένα με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας  και θα δουλέψουμε μαζί για μία κοινωνία δίκαιη και μια πόλη βιώσιμη.

Αυτές τις αρχές  και αξίες είμαστε εδώ να υπηρετήσουμε με συνέπεια και πάθος!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε από την πρώτη στιγμή με ενσυναίσθηση δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.

Στα ακατάληπτα  προεκλογικά «ΘΑ» της δημοτικής αρχής, η οποία σε εμφανή πανικό μάταια προσπαθεί να ξεκολλήσει από τα βαθιά λασπόνερα που λόγω της δικής της ανικανότητας βουλιάζει, προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα:

Δεν φτάνει να απαλλάσσεις για μικρό από δημοτικά τέλη ή το κόστος ύδρευσης ενός σπιτιού που παραμένει ακατοίκητο.  Οφείλεις να δώσεις πραγματικές λύσεις με:

-Απαλλαγή δημοτικών τελών και τιμολογίων ΔΕΥΑΤ για 2 συν 2 χρόνια με επαναξιολόγηση και ειδικό πρόγραμμα αρωγής στις ευάλωτες ομάδες, όπως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένοι μέσω της Αντιδημαρχείας Κοινωνικής Πρόνοιας που θα υπηρετεί στην πράξη το ρόλο της.

-Άμεση οικιστική αποκατάσταση στους άστεγους, σε διαμερίσματα και σπίτια και όχι σε λυόμενα στα οποία αποθηκεύονται ψυχές για μήνες και χρόνια με το κράτος να θεωρεί ότι έκανε το χρέος του και τους πολίτες να παραμένουν μετέωροι σε λαμαρίνες. Ό,τι πράξανε στο προσφυγικό με την μίσθωση κατοικιών θα πρέπει να γίνει και τώρα, στο πολλαπλάσιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Λέμε όχι στην γκετοποίηση σε δομές που προσβάλουν την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Δεν πρόκειται να γίνουμε πρόσφυγες στην ίδια μας πόλη λόγω της δικής τους ανυπαρξίας.

Εγγυούμαστε την:

–  Άμεση φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε δομές παιδικής φροντίδας με παράταση ωραρίου και στις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Συνεχή δράση για την ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.

-Συγκρότηση ειδικής δομής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο για τους πληγέντες.

-Συνεχή δράση, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα των Πλημμυροπαθών για να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις της Πολιτείας κυρίως δε, στο θέμα του στεγαστικού και δωρεάν νομική υποστήριξη στις περιπτώσεις που προκύπτουν παρερμηνείες και καθυστερήσεις.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτεινόμενες δράσεις οι οποίες θα γίνουν πράξη από την Αντιδημαρχεία Ανασυγκρότησης Πλημμυροπαθών που θα συγκροτήσω ως δήμαρχος Τρικκαίων, από την 1η Δεκέμβριου με έργο την αρωγή στους πληγέντες αλλά και την παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πνιγεί από τη θεομηνία.

Πρωτίστως της πρωτογενούς παραγωγής σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και τον ιδιωτικό τομέα για να δώσουμε πραγματική ώθηση στο μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα το τόπου που είναι η αγροδιατροφή.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Τα προηγούμενα εννέα χρόνια βιώσαμε το αφήγημα της «έξυπνης πόλης» από μία δημοτική αρχή η οποία έδινε προτεραιότητα στο φαίνεσθαι   έναντι του πράττειν για την εξυπηρέτηση, προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.  

Ένα αφήγημα το οποίο επιστράτευσαν και στην πρόσφατη καταστροφή υποσχόμενοι ταχύτατες εκτιμήσεις για τις ζημιές και άμεση καταβολή του επιδόματος των 6.600 ευρώ το οποίο ακόμη και τώρα, ένα μήνα μετά τη θεομηνία δεν έχει καταβληθεί στους πλημμυροπαθείς.

Ζήσαμε και ζούμε, την αποθέωση του ΕΓΩ το οποίο μετουσιώνεται σε ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για τον Δήμο μας.  Δήμαρχος και μάλιστα πρόεδρος της ΚΕΔΕ με απολιτίκ περίβλημα μετουσιώθηκε σε άριστο της Κυβέρνησης χάρη της υπουργικής καρέκλας αφήνοντα στο πόδι του τον… αντ’ αυτού και μία πόλη εργοτάξιο ημιτελών έργων, κακοτεχνιών και εκκρεμοτήτων τα οποία ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών με την αλαζονεία να θριαμβεύει μέσω αναχρονιστικών αντιλήψεων για τον δήμο μας.

Το δημαρχείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός για γίνει πολιτικό γραφείο υπουργού που αύριο μεθαύριο θέλει μέσα απ’ αυτό να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία.

Το δημαρχείο ανήκει σ’ όλους τους Τρικαλινούς κι αυτό θα γίνει πράξη όταν εμείς αναλάβουμε τη δημοτική αρχή με τη ψήφο των συμπολιτών μας με ένα Δήμο ανοιχτό και ανθρώπινο.

Φίλες και φίλοι,

Λίγα μέτρα από δω, στον ίδιο δρόμο, είναι το δημαρχείο του δήμου Τρικκαίων. Δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Παπαστεργίου να το αφήσει κληρονομία στον επίγονο Σακκά και στους τριακόσιους του που το μόνο που τους ενώνει είναι η δίψα για εξουσία, οι αντιμισθίες των αντιδημάρχων, οι απ’ ευθείας αναθέσεις και οι μπίζνες με ημετέρους.

Είμαστε σταθερά απέναντι σ’ αυτές τις λογικές και είμαστε σίγουροι ότι θα τις αποδοκιμάσουν στην πράξη οι συνδημότες οι οποίοι θέλουν δήμαρχο αυθύπαρκτο και όχι εντολέα κανενός μεγάλου αφεντικού. Το αίτημα για διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία θα γίνει πράξη μέσω της δημοκρατικής και συλλογικής διοίκησης που εμείς προτείνουμε έναντι στον καισαρισμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Όλα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε το παράλογο: τα «επιτεύγματα» του δήμου με τα «λεωφορεία χωρίς οδηγό», με «drones που μεταφέρουν φάρμακα στους ανήμπορους», με «το περιβόητο control room”, μέσω το οποίου γίνεται η τηλεδιοίκηση του Δήμου και τόσα άλλα, που εκθειάζονταν από τοπικά αλλά και κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο στην καθημερινότητά μας ,η οποία εξακολουθεί να στερείται βασικών υποδομών που θα καθιστούσαν την πόλη και τα χωριά περισσότερο ανθρώπινα και φιλικά στον πολίτη.

Ζήσαμε και ζούμε, την πραγματικότητα της αδυναμίας υλοποίησης  έργων, τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και πλήττουν τους επαγγελματίες.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει αφήσει πληγωμένη την πόλη «προσφέροντας» στους πολίτες και τους καταστηματάρχες έργα ημιτελή , με τεράστια καθυστέρηση περαίωσης, ταλαιπωρία, σκόνη, λάσπες, θόρυβο, για μήνες, και πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά στους επαγγελματίες των περιοχών αυτών.

Λίγα μέτρα από δω, ζούμε την αποθέωση αυτής της ανεπάρκειας με την κεντρική πλατεία της πόλης εδώ και ένα χρόνο να είναι κλειστεί επειδή  δεν προέβλεψαν καν ότι σε μία πόλη με μακραίωνη ιστορία θα υπήρχαν αρχαιολογικά ευρήματα στο κέντρο της!  Αυτό είναι ένα ακόμη μνημείο προχειρότητας και έλλειψης σοβαρής μελέτης και σχεδιασμού.

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

Η αρχόμενη δημοτική αρχή αδιαφόρησε για τα χωριά.

Χωριά ζωντανά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να παρακμάζουν. Η πρόσφατη απογραφή απέδειξε ότι τα χωριά μαραζώνουν με την  απερχόμενη δημοτική αρχή να αδιαφορεί εντελώς για αυτά.

Έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ένας από τους δήμους με τη ταχύτερη εγκατάλειψη της περιφέρειάς του. Νέες και νέοι εγκαταλείπουν τα χωριά λόγω της παντελούς αδιαφορίας της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει σε αυτά αυτονόητα έργα που θα βελτίωναν την καθημερινότητα αλλά και ελλείψει ενός σοβαρού σχεδιασμού για την στήριξη της παραγωγικής τους βάσης για να μείνουν σ’ αυτά οι νέοι, να δημιουργήσουν οικογένειες, να παράξουν και να προκόψουν.

Δεσμεύομαι απόψε εδώ ότι εντός των πρώτων 100 ημερών της δημαρχίας μου θα υλοποιήσω συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο δήμο μας σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους της αγοράς.

 

Έχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή και κυρίως να τη διασυνδέσουμε με το τουριστικό προϊόν το οποίο έλαβε νέα δυναμική στην πόλη μας με δράσεις και έργα όπως  ο Μύλος  των Ξωτικών και το Μουσείο Τσιτσάνη που εν μέσω της δυσκολότερης ίσως συγκυρίας για τη χώρα μας,  είχε την προνοητικότητα να δημιουργήσει ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας.

Εμείς ως νέα γενιά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε  νέα πνοή στην πόλη και τα χωριά με έργα και δράσεις που θα αγκαλιάζουν το σύνολο της κοινωνίας και θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Είμαστε η φυσική συνέχεια των παρατάξεων που δημιούργησαν υποδομές, από τα χρόνια ακόμη του αείμνηστου Θανάση Τριγώνη και που  έδωσαν  ουσιαστικό περιεχόμενο στην εξωστρέφεια στην πόλη μας και θα το κάνουμε πράξη ξανά όχι για τη δική μας αυτοπροβολή αλλά με κοινωνικό μέρισμα για τους πολλούς και όχι για υπέρ-κέρδη στους  λίγους.

 

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε μία ομάδα νέων αλλά και έμπειρων ανθρώπων, που ζούμε και εργαζόμαστε στον τόπο μας. Επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι, οι οποίοι είμαστε  ενεργοί πολίτες  με καθημερινή παρουσία στην περιοχή και ουσιαστική ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των πολιτών. Η πρότασή μας είναι αμιγώς αυτοδιοικητική με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις το οποίο ζυμώθηκε από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα.

 

Ζητάμε τη ψήφο των δημοτών να γίνει το αυτονόητο στην δήμο μας: Για να συμβαδίσει η θεωρία με την πράξη. Για να μην γίνεται το «μαύρο… άσπρο» μέσα από παραμορφωτικά επικοινωνιακά πρίσματα που προσβάλουν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.  Προτεραιότητα μας είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του και γι’ αυτές θα αγωνιστούμε ως δημοτική αρχή με συνέπεια, ήθος, γνώση και ανιδιοτέλεια. Πιστεύουμε σε έναν ανοιχτό Δήμο με εξωστρέφεια και ίσες ευκαιρίες για όλους, για ισότιμη φροντίδα και έργα και για την πόλη και για την περιφέρεια.

Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο και  ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Τρικκαίων. Με συγκεκριμένες προτάσεις κυρίως για τους νέους όπως, η διοργάνωση ετήσιου διαβαλκανικού φεστιβάλ μουσικής (καλοκαίρι στο μουσείο Τσιτσάνη) αφιερωμένη στους ιδιαίτερους ήχους των κρατών και τιμώντας τους μουσικούς των Τρικάλων και η διιοργάνωση ενός φεστιβάλ μουσικής νέων ταλέντων στην παραδοσιακή μουσική στα περιφερειακά διαμερίσματα της πόλης μας.

Συγκεκριμένες προτάσεις για τον πολιτισμό όπως, η δημιουργία Ορχήστρας Βασίλη Τσιτσάνη η οποία θα λειτουργεί και ως φυτώριο για νέους δημιουργούς.

Προτάσεις για την ανάπτυξη η δημιουργία ομάδας εργασίας του Δήμου από καταρτισμένους επιστήμονες σε θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας για την υποβοήθηση του αναδόχου μελετητή του Τοπικού χωρικού σχεδίου.

Ολοκληρωμένη πρόταση για την προσθήκη νέων πανεπιστημιακών σχολών οι οποίες θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου θα τα αναμοχλεύουν προς όφελος του επιστημονικού έργου αλλά και της τοπικής παραγωγικής διαδικασίας.

 

 

 

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Το κλίμα έχει αλλάξει και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είναι στο χέρι σας να κάνουμε πράξη την ανατροπή για να απαλλαγεί ο τόπος από καθεστωτικές αντιλήψεις που δεν ταιριάζουν στη δημοκρατική μας παράδοση.

Εγώ μαζί με την ομάδα μου έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τόσο για την πόλη όσο και για την περιφέρεια του Δήμου μας για να ζωντανέψουν τα χωριά. Προτάσεις για την αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία με σοβαρά έργα υποδομής για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας.

Ζητώ τη ψήφο σας για να φέρουμε ξανά τη λογική και την ελπίδα στην πόλη και τα χωριά.

Σ’ αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί το παρελθόν με το μέλλον. Η μιζέρια με την ελπίδα. Το σκοτάδι με το φως.

Οι παλαιοκομματικές λογικές της ψήφου από υποχρέωση σε συγγενείς και φίλους από αυριανούς κοψοχέρηδες αναμετριέται με την  ανάγκη  για ψήφο επιλογής σ’ αυτό που θα ωφελήσει τα δικά μας Τρίκαλα. Τις δικές μας ζωές και εκείνες των συνθρώπων μας που δοκιμάζονται εξαιτίας της ανικανότητάς τους.

Ζητώ  με αίσθημα ευθύνης τη ψήφο  εμπιστοσύνη σας και σας υπόσχομαι ότι θα είμαστε και την επόμενη ημέρα εδώ δίπλα σας για να κάνουμε πράξη αυτά που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Πάμε για τη Νίκη

Μαζί για την Ανατροπή για να επιστρέψει στον τόπο μας η κοινή λογική.

Μαζί για να γίνει ο Δήμος Τρικκαίων τόπος για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες.

Είναι ώρα για πραγματική αλλαγή.

Είναι ανάγκη η απαλλαγή ο τόπος από μία ανίκανη αλλά αλαζονική και καθεστωτική  δημοτική αρχή.

Είμαστε μια ομάδα δεμένη και αποφασισμένη και όχι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα συμφερόντων όπως οι αντίπαλοι .

Όλοι μαζί στις 8 Οκτώβρη θα δώσουμε ελπίδα στον τόπο.

Όλοι μαζί για τη ΝΙΚΗ.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ένα  μεγάλο χειροκρότημα την ομάδα μου.

Γυναίκες και άνδρες που δίνουν δυναμικό παρών στη μάχη για την ανατροπή και θα την κάνουν πράξη σε λίγα 24ωρα.

Σας ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου.

ΓΕΙΑ Σας ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης