Ροή Τοπικά

Μήνυμα νίκης απ’ την Πύλη για τον Θοδωρή Χήρα (video-φώτο)

Με μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση κορυφώθηκε  η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου δημάρχου Πύλης.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  ο Θοδωρής Χήρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το συγκεντρωμένο πλήθος και ανταπέδωσε με τη φράση «η Πύλη απόψε, πήρε την απόφασή της να γυρίσει σελίδα. Η Νίκη θα είναι μεγάλη, όσο και οι ευθύνες μας απέναντί σας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πύλης Όραμα» συνέχισε κάνοντας λόγο για «επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτή η ανατροπή γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να μην πάει αυτός ο τόπος μπροστά…Ήδη στην πενταετή παρουσία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έχουμε μόνο αρνητικά επιτεύγματα. Όποιος δημότης έτυχε να θυμάται την Πύλη πριν την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς μόνο απογοήτευση θα νιώσει. Ο Δήμος Πύλης είναι ο μόνος Δήμος στο Νομό Τρικάλων που έχασε τα κεκτημένα του. Όμοροι Δήμοι, όπως ο Δήμος Μουζακίου και ο Δήμος Μετεώρων διατήρησαν τα πάντα. Ο Δήμος Πύλης έχασε και τις δύο τράπεζες, ενώ ο Δήμος Μουζακίου διατήρησε και τις τρεις τράπεζες».

Άσκησε δριμεία κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή λέγοντας πως «κανένα έργο αναπτυξιακό δεν έχει γίνει, ούτε έχει δρομολογηθεί. Καμία μελέτη σοβαρή που να μπορεί να εντάξει ένα έργο πνοής. Αντιθέτως, με ψευτομελέτες και αστεία επιχειρήματα για δήθεν Προπονητικό Κέντρο, όπου στην ουσία η μελέτη δεν προβλέπει τίποτα παραπάνω από ένα περιφραγμένο γήπεδο.  Μιλάνε για κλειστή λαϊκή αγορά. Καμία μελέτη. Υπήρχε πρόγραμμα για αυτό το μεγάλο έργο μέσω του Πράσινου Ταμείου, όπου ο Δήμος Τρικκαίων κατάφερε και ενέταξε τη στεγασμένη λαϊκή αγορά. Ο Δήμος Πύλης δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια.  Ο Δήμος Τρικκαίων ενέταξε σε πρόγραμμα το Ασκληπιείο στο Πρίνος ενώ εμείς είχαμε την απόλυτη ταύτιση με το Ασκληπιείο της Πιαλείας. Δυστυχώς ούτε εκεί μπόρεσε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να κάνει κάτι.

Όσον αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας, χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός επισήμανε επί λέξει:

“ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΝΩ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ”

Για το φράγμα Πύλης, πριν 1,5 χρόνο έλεγε ο Δήμαρχος πως το εξήγγειλε ο κ. Φάμελλος και ο κ. Μαράβας γλεντούσε με κλαρίνα.

Ε, ΟΧΙ!!! Δεν γίνεται πολιτική με τέτοιες μεθόδους.

Όλοι εμείς εδώ έχουμε διαφορετική σκέψη και αντίληψη των πραγμάτων. Για αυτό είμαστε απόψε εδώ στην Πύλη, στην καρδιά του Δήμου μας, να παλέψουμε τη διαφθορά, τη διάβρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Είμαστε εδώ να κάνουμε το Δήμο Πύλης πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, όπως έκαναν οι δύο τελευταίοι Δήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων για τα Τρίκαλα».

Ακολούθως ο Θοδωρής Χήρας έθεσε τους δικούς του στόχους και τις δικές του προτεραιότητες:

«Πραγματικά ο Δήμος μας έχει τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά πάσχει από πολιτική ανεπάρκεια και περιορίζεται σε μια αντίληψη πελατειακή, παλαιοκομματική που είναι τραγικά επικίνδυνη, κυρίως για τη νέα γενιά που έρχεται.

Ο σημαντικότερος στόχος μας, φίλες και φίλοι, είναι να φέρουμε στο προσκήνιο νέους ανθρώπους, ώστε με την επιστημονική τους κατάρτιση να κάνουμε μια ισχυρή ομάδα και να εξαντλήσουμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα είτε από ΕΣΠΑ, είτε από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είτε από το LEADER.

Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή με απόφαση Δημάρχου προσέλαβε τρεις ειδικούς συνεργάτες, έναν δικηγόρο, μια μηχανικό και μια γραμματέα ρουσφετολογικά, ξεπλένοντας γραμμάτια και τους πληρώνουμε εμείς χωρίς να προσφέρουν κάτι για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλης.

Η παραποτάμια περιοχή του Πορταϊκού θα είναι το νούμερο ένα έργο, ώστε οι επισκέπτες να μπουν και να μείνουν στην Πύλη, ειδάλλως με τη χάραξη του νέου δρόμου η Πύλη θα νεκρώσει εντελώς από το να ψυχορραγεί όπως σήμερα.

Ο χώρος του βυζαντινού μνημείου της Πόρτας Παναγιάς θα αλλάξει εντελώς, ώστε να γίνει επισκέψιμος και θα φωταγωγηθεί το μονοπάτι που συνδέει την Πόρτα Παναγιά με την τοξωτή γέφυρα που κτίστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα.

Αξιοποίηση του γεφυριού Παλαιοκαρυάς, ένα μνημείο της φύσης που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Δεσμευόμαστε πως θα προβάλλουμε αυτόν τον πανέμορφο τοπίο με την κατάλληλη φωταγώγηση και τη δημιουργία χώρων για την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Την επόμενη μέρα από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θα έρθουμε σε επαφή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη ΔΕΗ, ώστε να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το φράγμα Πύλης να ξεκινήσει για να δώσει μεγάλη ανάσα, όχι μόνο στην Πύλη αλλά και στην πόλη των Τρικάλων.

Δεσμευόμαστε απόψε εδώ για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων για την Πύλη, τη κλειστή λαϊκή αγορά και το κλειστό γυμναστήριο.

Είναι ντροπή ένας ζωντανός τεράστιος Δήμος να μην έχει κλειστό γυμναστήριο. Το διπλανό Μουζάκι και σε αυτό πρωτοπορεί.

Γιατί λοιπόν φίλοι μου, ο Δήμος Πύλης σε όλα να υστερεί;

Τι φταίει;

Αυτή την απάντηση θα τη δώσετε εσείς την Κυριακή!!!!

 Θα τους δώσετε αυτό που τους αναλογεί!!!!

 Ότι ακριβώς σας έδωσαν!!!! 

Καλείστε να τους το ανταποδώσετε…..

 Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας!!!!

Αγαπητοί μου συνδημότες…..

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ!!!!

Όλα θα γίνονται, όχι μόνο με νομιμότητα αλλά και με ηθική, κάτι που σήμερα λείπει σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής πυραμίδας.

Δεν είναι τυχαίο που φθάσαμε ως χώρα σε αυτό το σημείο»!!!

 

“Δεν είμαι απόψε εδώ για να σας τάξω τα πάντα» συνέχισε ο Θοδωρής Χήρας «μπορώ χωρίς φόβο όμως να δεσμευτώ πως τον ορεινό όγκο πρέπει να γίνουν λίγα και συγκεκριμένα πράγματα.

Η αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μετεώρων και το Δήμο Πλαστήρα θα δημιουργήσει ένα τουριστικό πάζλ που θα προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι αυτός που σήμερα εμπνέει κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό και ευελπιστούμε και στον εξωτερικό.

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, όπου θα διαμορφωθεί άριστα ένα δασικό πάρκο – κήπος έναντι του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο θα αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αυτό το πάρκο θα έχει μια μορφή ζωολογικού κήπου, όχι όπως η συνηθισμένη αλλά πιο ελεύθερος και θα συνάδει με το φυσικό περιβάλλον.

Η ανάδειξη του εγκαταλειμμένου εργοστασίου πριστής ξυλείας ως δασικού μουσείου με χρήση νέων τεχνολογιών και χώρο γενικότερων εκπαιδευτικών, μορφωτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης π.χ. Μπουντούρα και Κόζιακα με τοποθέτηση πινακίδων επιστημονικής πληροφόρησης.

Να προχωρήσει το φράγμα Μεσοχώρας με την πλήρη διασφάλιση του νέου οικισμού και των συμφερόντων των Μεσοχωριτών. Άμεσα θα απαιτήσουμε από την Περιφέρεια και από την Πολιτεία, ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος για τα Στουρναραίικα, διότι αυτός ο δρόμος είναι η Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας. Νομίζω πως είναι ο χειρότερος δρόμος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πεδινό συγκρότημα πιστεύουμε πως έχει και αυτό τις δικές του ιδιαιτερότητες, πέραν από τα αυτονόητα που η σημερινή Δημοτική Αρχή νομίζει πως επιτελεί έργο.

Για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων:

Πέρασαν 5 χρόνια και η Δημοτική Αρχή τώρα προεκλογικά είχε την ευαισθησία να ασχοληθεί καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και να καλύψει την ανυπαρξία της.

Δεσμευόμαστε πως θα γίνει ειδική επιτροπή που θα ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύσταση Γραφείου Αγροτών, ώστε ο κάθε αγρότης να έχει πλήρη ενημέρωση για προγράμματα, ημερίδες για νέες καλλιέργειες και οικονομική στήριξη του Δήμου για παραγωγούς ή ομάδες παραγωγών για συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε οργανισμό, κυρίως στους ΤΟΕΒ για την αγροτική οδοποιία και διάθεση του επιστημονικού προσωπικού για τη σύνταξη μελετών, όπως επέκταση υπογείων δικτύων άρδευσης και ότι άλλο απαιτείται.

Θα είμαστε δίπλα σας και θα αφουγκραστούμε κάθε δίκαιο αίτημά σας.

Δεσμεύομαι πως κάθε χρόνο θα γίνεται λαϊκή συνέλευση σε κάθε χωριό. Οι λαϊκές συνελεύσεις θα γίνουν θεσμός σε αντίθεση με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή που δεν πίστεψε ποτέ σε αυτό το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.

Πιστεύουμε στις τοπικές κοινωνίες, για αυτό το λόγο τις αφήσαμε να εκφραστούν μόνες τους και δεν επιβάλλαμε στα Κοινοτικά Συμβούλια να έχουν ταμπέλες.

Εμείς θα είμαστε αρωγοί ως Δημοτική Αρχή και τα Κοινοτικά Συμβούλια θα έχουν την τοπική τους αυτονομία χωρίς καμία εξάρτηση.

Όσον αφορά την κοινωνική μας πολιτική,

  • ΚΔΑΠ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

 

  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

  • ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 

  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΑΚΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΥΗΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

 

  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ στις ΣΚΑΜΝΙΕΣ ΠΗΓΗΣ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

  • ΣΥΝΔΕΣΗ Δ.Ε. ΓΟΜΦΩΝ ΜΕ Δ.Ε. ΠΙΑΛΕΙΩΝ

 

  • ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΤΡΩΝΙ ΠΡΟΣ ΠΥΛΗ

 

  • ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΟΠΩΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

 

  • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 

Είμαστε εδώ σε όσους επιθυμούσαν να κατεβάσουμε τις ταμπέλες και να μετατρέψουμε τα εκλογικά μας κέντρα σε μαγαζιά.

 

Και όμως είμαστε εδώ.

Δώστε μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όσα δεσμευόμαστε και να αλλάξουμε μια για πάντα τον τόπο μας.

Σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό «Πύλης Όραμα» γιατί έχουμε όραμα και γνώση για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Δώστε μας τη δύναμή σας!

Μαζί συνεχίζουμε για να πάμε το Δήμο μας ψηλά γιατί…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΟΡΑΜΑ!!!!

ΨΗΦΙΣΤΕ «ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ»»!!!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης