Τοπικά

Μήνυμα της “Ιατρικής Συνεργασίας” για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

Αγαπητοί συνάδερφοι και συναδέρφισσες

 

Στόχος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, ώστε να μετασχηματιστεί σε ένα όργανο που με δυναμικές κινήσεις και ισχυρά επιχειρήματα, να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια της άσκησης της ιατρικής επιστήμης για το γιατρό και την συνέχιση της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στον ασθενή.

Στο όμορφο ταξίδι της επικοινωνίας με τους συναδέρφους, από την αλληλοενημέρωση  προκύπτει  ζύμωση για  το ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με συγκεκριμένες θέσεις  για  τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν ειδικότητες, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι θέσεις μας για τη λειτουργία του ΙΣΤ είναι:

  • Πιστή τήρηση των διαδικασιών λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των διακριτών ρόλων των μελών αυτού.

 

  • Ισοτιμία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, κατανόηση στα προβλήματα των νέων συναδέρφων.
  • Διευθέτηση των οικονομικών του Συλλόγου και απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τα οικονομικά του Συλλόγου. Οικονομικός απολογισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα και όταν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Ως προς τη συνδρομή των συναδέρφων. Είναι αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατό να υποσχεθεί κανείς μείωση, αν πρώτα δεν γνωρίζει με λεπτομέρειες τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου. Ωστόσο, είναι προτεραιότητα της παράταξης η προσπάθεια μείωσης του ποσού της συνδρομής, πρωτίστως στους νέους συναδέρφους ( 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας ιατρείων ) και ακολούθως σε όλους. Σε όποια περίπτωση, δέσμευση αποτελεί η αξία της όποιας συνδρομής να είναι ανταποδοτική μέσω των υπηρεσιών του Συλλόγου.
  • Τακτική ενημέρωση των μελών για τις οφειλές τους και ανταποδοτικά κίνητρα σε όσους είναι τακτικοί στις πληρωμές. Διακανονισμός οφειλών.
  • Συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν με τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα οποία είμαστε συμβεβλημένοι (π.χ. προσωπικός γιατρός), τους κανονισμούς που αλλάζουν συνεχώς (π.χ.clαw back και rebate) και τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (π.χ. εφημερίες ιδιωτών στα νοσοκομεία και αν αυτές δεχτούμε να γίνουν, να αποπληρώνονται έγκαιρα) και οτιδήποτε νέο μπορεί να προκύψει
  • Νομική συμβουλευτική που θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη, και βοήθεια σε θέματα που αφορούν το ΤΣΑΥ τουλάχιστο όσον αφορά τα έτη που ο Σύλλογος ασχολούνταν με το  θέμα.
  • Δημιουργία κοινού συναδερφικού πνεύματος και ομαλών σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου με στόχο την βελτίωση των της επικοινωνίας, της αλληλοενημέρωσης, επίλυση τυχόν διαφορών, και της ανεύρεσης πνεύματος ομόνοιας σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, σύμφωνα με τους νόμους της ιατρικής δεοντολογίας.
  • Σύγκληση συνελεύσεων των μελών συχνότερα, είτε δια ζώσης, είτε ( αν είναι αυτό εφικτό) διαδικτυακά, προκειμένου να είναι συνεχής η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του συλλόγου.
  • Εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Είναι αυτονόητος ο απολογισμός της προηγούμενης τετραετίας, ακόμα και αν δια νόμου δεν θεωρείται απαραίτητος. Είναι ζήτημα διαφάνειας, ευθιξίας και εντιμότητας
  • Βελτίωση της σχέσης αλληενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ συναδέρφων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διερεύνηση δημιουργίας καλύτερων καναλιών επικοινωνίας και συνεργασίας, σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων ασθενών που είναι κοινοί, και του κλάδου γενικότερα.
  • Εκσυγχρονισμός μηχανογράφησης Συλλόγου. Βελτίωση ιστοσελίδας, δημιουργία σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπλουτισμός της με κατάλογο γιατρών και χρήσιμες πληροφορίες για τη δημόσια υγεία που θα ανανεώνονται τακτικά και σύμφωνα με την επικαιρότητα.
  • Η παράταξη είναι υπέρ της νομοθετικά κατοχυρωμένης συστέγασης ιατρείων, αφού είναι η μόνη ίσως απάντηση του μικρού ιατρείου στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
  • Όσον αφορά την επιστημονική ενημέρωση με διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων .
  • Χορήγηση υποτροφίας ή οικονομικής βοήθειας για βελτίωση της επιστημονικής κατάρτισης ενός νέου Τρικαλινού φοιτητή ή ειδικευόμενου ή ειδικευμένου γιατρού, κάθε χρόνο. Τα κριτήρια, θα οριστούν, θα είναι αντικειμενικά, και αξιοκρατικά, η επιλογή θα γίνει με διαφανείς διαδικασίες.
  • Με τον τρόπο αυτό, την επιμόρφωση με συνέδρια και την προσπάθεια μείωσης της συνδρομής , ο Σύλλογος στέκεται δίπλα στους νέους συναδέρφους.

Θέματα που πρέπει να συζητηθούν στον ΠΙΣ

  • Οι συμβάσεις με τα ταμεία θα πρέπει να είναι συλλογικές και να αφορούν όλους τους ιδιώτες, αδιακρίτως. Οι όροι θα πρέπει σέβονται την εργασία και την εκπαίδευση του γιατρού και να εξασφαλίζουν χρόνο και αξιοπρέπεια τόσο στον γιατρό, όσο και στον ασθενή

 

  • Στα Νοσοκομεία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και χαμηλών αμοιβών. Το πρόβλημα φάνηκε πιο έντονα στα κύματα της πανδημίας, όταν το κράτος με σπασμωδικές κινήσεις, προσπάθησε να γεμίσει τα κενά (βλ. επιστράτευση ιδιωτών, οι οποίοι για πάνω από 9 μήνες έμειναν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους), και ακόμα δύο χρόνια μετά, κανένα σοβαρό μέτρο δεν φαίνεται να λαμβάνεται. Διεκδικούμε περισσότερες θέσεις μόνιμων γιατρών και καλύτερες αμοιβές ανάλογες της μόρφωσης και της ποιότητας και του όγκου της εργασίας μας.

 

  • Γίνεται προσπάθεια κάλυψης κενών με διορισμό επικουρικών γιατρών. Με τον τρόπο αυτό, οριστική λύση δεν δίνεται και οι συνάδερφοί μας, μετά από δυο χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική και επαγγελματική ανασφάλεια. Οι προσλήψεις πρέπει να είναι μόνιμες.

 

  • Οριστική κατάργηση του clawback, το οποίο ήταν ένα έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και με την έλλειψη συλλογικής αντίδρασης, έγινε ένα μέσο που στραγγαλίζει τα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των μικρών ταμείων.

 

  • Αποσύνδεση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου, από το δικαίωμα εξετάσεων ειδικότητας. Νέοι συνάδερφοι που έχουν τελειώσει το χρόνο ειδικότητας, καθυστερούν τις εξετάσεις με τον τρόπο αυτό.

 

  • Πλήρης καταγραφή αμοιβών δημόσιων λειτουργών και ιδιωτών, που καθυστερεί το κράτος, και άμεση απαίτηση αυτών.

 

  • Κατάργηση διπλής φορολογίας εφημεριών. Μια φορά είναι αρκετή.

 

  • Για τους γιατρούς που αποσπώνται από τα ΚΥ της ηπειρωτικής Ελλάδας, στα ΚΥ νησιών δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για τα ναύλα της διαδρομής, ούτε για την εκεί διαμονή τους. Αυτό αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα και πρέπει να απαιτηθεί. Συχνά δε οι άνθρωποι αυτοί ,προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος παραμονής τους εκεί και να επιστρέψουν στις μόνιμές θέσεις τους, όπου είναι απαραίτητοι, αναγκάζονται σε συνεχόμενες εφημερίες, κάτι το οποίο, αφενός είναι παράνομο, αφετέρου εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ίδιων, αλλά και των ασθενών.

Με δυναμική και με ήθος η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  στέκεται δίπλα στους συναδέρφους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς για όλους.

 

Για την ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η επικεφαλής

Μαρία Αθανασίου – Γιαγιάκου

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΓΙΑΓΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΓΚΑΡΑΒΕΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

ΓΟΥΛΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΛΑΛΕΤΣΟΓΛΟΥ-ΛΑΣΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΜΑΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΝΤΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΞΑΝΘΗ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΤΣΙΟΚΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΤΣΙΟΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΨΙΛΟΥΤΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 1 ΕΩΣ 11 ΣΤΑΡΟΙ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΓΙΑΓΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΛΑΛΕΤΣΟΓΛΟΥ-ΛΑΣΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΦΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 1 ΕΩΣ 6 ΣΤΑΥΡΟΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υποψήφιος Πρόεδρος

ΣΑΓΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Υποψήφιος Αντιπρόεδρος

ΣΙΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

Υποψήφια μέλη:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ-ΓΚΑΡΑΒΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

 

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 1 ΕΩΣ 6 ΣΤΑΥΡΟΙ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΚΟΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΑΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 1 ΕΩΣ 3 ΣΤΑΥΡΟΙ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης