Τοπικά

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου

Την 25η Μαρτίου το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνεια.

 

Η επανάσταση του 1821 για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, υπήρξε ένα πραγματικό φωτεινό σύμβολο ελπίδας. Σε μια περίοδο που όλα φάνταζαν ως μονόδρομος και ο αντίπαλος ισχυρότατος, ένας επαναστατημένος λαός κατόρθωσε να στείλει το μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι οι άνθρωποι όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη δίψα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μπορούν να τα καταφέρνουν.

Η εθνεγερσία πρέπει να είναι σήμερα για όλους μας πηγή έμπνευσης και διατήρησης των ιδεωδών που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του Έθνους. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι και πηγή διδαγμάτων. Ηρωισμός, σύμπνοια, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, ανθρώπινες αξίες.

Οι εξελίξεις σε Παγκόσμια κλίμακα και για την Ελλάδα μας είναι ραγδαίες, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821, ας γίνει αφετηρία επανεκκίνησης μιας νέας πορείας για Αναγέννηση. Ας φροντίσουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές του υπέροχου και ένδοξου παρελθόντος μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης