Τοπικά

Μήνυμα του Πρωτοσυγκέλλου: “Στην Εκκλησία χωράμε ΟΛΟΙ”!!!

Χρησιμοποιώντας ήπιο και πειστικό λόγο, σε ορισμένα σημεία δε ιδιαίτερα δηκτικό,  με αφορμή την πορεία μας προς τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, π. Αλέξιος Κανίνας καταθέτει ένα θεολογικό και επίκαιρο κείμενο με τίτλο “Ελεύθερα Υπεύθυνοι”.

 

Αναλυτικά:

Σας ακούω συνέχεια να μιλάτε για υπευθυνότητα και να υποβαθμίζετε την συμμετοχή της Εκκλησίας στην «υπευθυνότητα»!

Δυστυχώς περιμένετε ποικίλες κρίσεις (οικονομικές, κοινωνικές, υγειονομικές) για να ανασύρετε από το χρονοντούλαπο αξίες, που τεχνηέντως καταχωνιάζετε για πολλά χρόνια!

Χάρηκα σήμερα που άκουσα την λέξη υπευθυνότητα!

Για να δούμε τι σημαίνει «υπεύθυνος».

Υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος που κατέχει αξίωμα για το οποίο είναι υπόλογος και πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό στο τέλος της θητείας του!

Πόσοι το πραγματοποιούν; ή μάλλον, το επιζητήσαμε εμείς ποτέ από τους αξιωματούχους να απολογούνται για την δράση τους;

Αν ναι, να σας θυμίσω ότι η Χώρα μας πάνω από 10ετία βρίσκεται σε έναν ασφυκτικό κλοιό μέτρων και πιέσεων και η πολιτική βούληση ακόμη να αλλάξει! Τί φταίει;;;;;;

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν η έννοια της υπευθυνότητας στην Εκκλησία!

Υπευθυνότητα δεν είναι να έχουμε ευθύνη μόνο για αυτά που μας επιβάλλουν να κάνουμε, αλλά και για αυτά τα οποία υπηρετούμε και δυστυχώς δεν έχουμε κάνει.

Εξ άλλου στην Εκκλησία υποστηρίζουμε την Ελεύθερη προσωπικότητα των ανθρώπων ακριβώς επειδή τους αναγνωρίζουμε την απόλυτη Υπευθυνότητα των πράξεων τους. Και θεωρώ ότι την ίδια υπευθυνότητα αναγνωρίζουν στους εκκλησιαζόμενους πιστούς -οι υποψήφιοι και οι πολιτικοί- σε κάθε εκλογική περίοδο που -τότε- επισκέπτονται την Εκκλησία και επικαλούνται την πρόφρωνα κρίση των ψηφοφόρων, σφίγγοντας με δήθεν οικειότητα τα χέρια τους! Αυτά τα χέρια που κρατάνε το αντίδωρο και τους παρέχουν την ψήφο, σήμερα τα αποκαλούν ανεύθυνα!!! «Την καλησπέρα μου στα Ιδανικά σας» ψιθυρίζει η φωνή του αείμνηστου ποιητή Νίκου Καρούζου.

-Η Εκκλησία δεν πρέπει να γίνεται το αποτέλεσμα των περιστάσεων και να επωμίζεται τις ολέθριες συνέπειες που έχουν οι -χωρίς αγάπη και αυτοθυσία- ρηχές αποτυχημένες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Διότι η πολιτική τεχνάζεται συνεχώς για να αποδείξει ότι όλα στο πεδίο δράσης της είναι εφικτά.

-Εμείς ουδέποτε επιχειρήσαμε να αποδείξουμε ότι υπάρχουμε μέσα από τεχνάσματα, διότι η ύπαρξή μας εκπορεύεται από την Αστείρευτη Πηγή Δύναμης και Ζωής που είναι ο Χριστός!

Θεωρήστε μας αφελείς αν θέλετε, επειδή αγαπούμε την Εκκλησία.

Όμως μην αγανακτήσετε στο μέλλον όταν ,με τις πράξεις σας γεννήσετε τους επικίνδυνους καιροσκόπους, οι οποίοι θα χαρακτηρίσουν ως «αφελείς» τα παιδιά σας, απλά και μόνον επειδή σας αγαπούσαν σαν γονείς.

Μην παράγετε «υποψήφιες μαριονέτες» στα σπίτια σας, αλλά γαλουχείστε με αξίες τα παιδιά σας διότι Κινδυνεύουν!!

Εάν για εσάς η αγάπη είναι αφέλεια, για εμάς είναι Ωφέλεια.

-Θα μας θυμηθείτε τότε, που αυθορμήτως και αναγκαστικά θα «κάνετε τον Σταυρό σας» για να αλλάξουν τα πράγματα.

Και πάλι όμως, δεν θα είναι αργά! Εκεί μέσα στην Εκκλησία θα σας περιμένουμε με αγάπη. Εσάς που τόσο εμμονικά τώρα μας χρησιμοποιείτε ως αντιπερισπασμό για τις αποτυχημένες επιλογές σας, εμείς θα σας δεχτούμε με ενθουσιασμό, γιατί έτσι μάθαμε να αγαπάμε μέσα στην Εκκλησία.

Θέλει όμως βλέπετε τόλμη να αναγνωρίσεις τα λάθη του εγωισμού σου.

Και απαντώντας στην αλαζονεία, στην προπαγάνδα και τις συνεχείς ύβρεις, ενάντια στην Εκκλησία, να υπενθυμίσουμε στους πρόχειρους δοκησίσοφους των μίντια ότι: ο Ζαν Ζακ Ρουσώ διατείνονταν πως «οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο.!!».

Μην κουράζεστε!

Μην πετάτε βέλη στον Ουρανό!

-Κλείνοντας, εγκάρδια Σας προσκαλούμε, με τους λόγους του Χριστού μας: «Ελάτε!! Ελάτε οι κουρασμένοι από τα βάσανα της ζωής! Ελάτε οι πονεμένοι από το μίσος των συνανθρώπων! Ελάτε οι ορφανοί και μόνοι, να γίνουμε οικογένειά Σας! Ελάτε όλοι όσοι είστε φορτωμένοι με προβλήματα, και ο Χριστός θα Σας ξεκουράσει απ όλα αυτά!!!».

Στην Εκκλησία χωράμε ΟΛΟΙ!! «Εκείνον που με πλησιάζει και έρχεται πρός Εμένα, Εγώ δεν θα τον διώξω» μας αναφέρει ο Χριστός!

Καλά Χριστούγεννα!

Όχι τα εμπορικά, (που αγοράζετε δώρα και μετά τα σκορπίζετε και τα πετάτε), τα άλλα Χριστούγεννα, τα αληθινά!!

-Τα Χριστούγεννα που δεν χρειάζεται χρήματα για να τα χαρείς!

-Τα Χριστούγεννα που το μόνο πολύτιμο που χρειάζεται να έχεις είναι Αγάπη, Αξιοπρέπεια και Συνείδηση!

-Τα Χριστούγεννα που μέσα στο σκοτάδι γεννιέται το Φώς της Ζωής και της αισιοδοξίας!

Αυτά τα Χριστούγεννα ευχόμαστε ο Χριστός να Σας επισκεφθεί και να ευλογήσει την σκέψη και την καρδιά σας…

Να γίνει ο Χριστός η αιτία να επανέλθει το χαμόγελο στην όψη σας!

Να γεννηθεί μέσα μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης