Site icon TrikalaVoice

Μίλησε η Καλαμπάκα. Σινάνης για δήμαρχος Μετεώρων… (φώτο-video)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου στο Δήμο Μετεώρων.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» υπήρξε αυθόρμητη και αθρόα προσέλευση δημοτών του Δήμου Μετεώρων. Ανθρώπων που αναγνωρίζουν ότι ο Χρήστος Σινάνης έβαλε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τον τόπο σε νέα μονοπάτια τα επόμενα χρόνια, εξασφαλίζοντας νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο Χρήστος Σινάνης ανταπέδωσε εμφανώς συγκινημένος το θερμό χειροκρότημα των πολιτών λέγοντας πως «η προσέλευσή σας είναι για άλλη μια φορά συγκινητική. Είστε πάντα μαζί μας , πάντα κοντά στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ .  Μια δύναμη που προέρχεται από εσάς τους ίδιους και από τα μηνύματα νίκης  που παίρνουμε από όλους σας,  από κάθε γωνιά του Δήμου μας , του Δήμου Μετεώρων. Γι’ αυτόν τον Δήμο εργαστήκαμε άοκνα 5 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο παλμό. Η ταυτότητά μας είναι γνωστή . Είναι η ταυτότητα των έργων μας. Γιατί εμείς μιλάμε με έργα»!

Δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο δήμαρχος Μετεώρων στάθηκε στις δεσμεύσεις ου ιδίου και της δημοτικής του αρχής, που έγιναν πράξη από το 2014 έως σήμερα:

«Δεσμευτήκαμε

και το κάναμε πράξη!

 

Δεσμευτήκαμε

και το κάναμε πράξη!

 

Δεσμευτήκαμε

και το κάναμε πράξη!

Σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα,  οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», διαμορφώνουμε τώρα τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων 1ου , 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Κάποιοι βέβαια αντέδρασαν μ΄ αυτήν την επιλογή . Είμαστε βέβαιοι όμως πως αυτοί οι ίδιοι σύντομα, με τη γενικότερη ανάπλαση που θα γίνει σε αυτό το σημείο της πόλης , τη σύνδεση με το μνημείο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και την παλιά πόλη , θα μας ευγνωμονούν. Εξάλλου, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι κατά τόπους Μητροπόλεις και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν, δεν ανήκουν σε πρόσωπα αλλά είναι κοινά δημοτικά αγαθά .

Θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση κι άλλων χιλιομέτρων αγωγού φυσικού αερίου, ώστε να φτάσει έξω από κάθε σπίτι.

Γι’ αυτό  δεσμευόμαστε για την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής με ασφαλτόστρωση , κατασκευή πεζοδρομίων  , τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και  δημιουργία χώρων πρασίνου.

Σε λίγες μέρες προχωρούμε  στην τοποθέτηση  Ταρτάν, έργο  προϋπολογισμού 400. 000 ευρώ , κάνοντας το στάδιο ικανό για την άθληση όλων των δημοτών κάθε ηλικίας, αλλά και ικανό να δεχθεί αθλητικές διοργανώσεις».

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Χρήστος Σινάνης όμως δεσμεύτηκε για σειρά ζητημάτων για τη νέα τετραετία:

«Δεσμευόμαστε στην επόμενη τετραετία:

Για  την ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το πάρκο

Ένα μέρος της Βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι παραγωγικό και το μεγαλύτερο μέρος θα γίνει επισκέψιμο

Αυτός ο πολυχώρος θα μπορεί να δέχεται τα εκατομμύρια επισκεπτών της περιοχής μας και σε συνδυασμό με το πάρκο θα αποτελέσει πόλο έλξης και γενικότερης ανάπτυξης.

 

 

 

Μαζί με την ανακατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού της οδού Ιωαννίνων αναβαθμίζεται αισθητικά η περιοχή.

 

Δεσμευόμαστε

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο , σχεδιάζουμε την βελτίωση , επέκταση , διαπλάτυνση των υφιστάμενων μονοπατιών καθώς και τη διάνοιξη νέων.

Με τα μονοπάτια αυτά  θα πετύχουμε τη σύνδεση της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας, που θα είναι η αφετηρία,   με το Καστράκι, το αναρριχητικό Κέντρο Χασίων και την ευρύτερη περιοχή.

Αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες μελέτες και άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν , θα αναδείξουμε τα περιπατητικά μονοπάτια σε όλο το Δήμο.

« Δρόμοι Τοπικού Πολιτισμού» προβλέπει την ενιαία καταγραφή των αξιοθέατων και μνημείων , των δράσεων αλλά και των χώρων διαμονής. Αυτά  σε σύνδεση με το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους και τους κατά τόπους προέδρους, θα αναδείξουν τα χωριά μας σε αξιόλογους  τουριστικούς προορισμούς.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία θα διαχειρίζεται και  την Πολυλειτουργική Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας.

 

Θα δημιουργήσουμε δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα τηρεί σύμφωνα με την νομοθεσία όλες  τις προϋποθέσεις ευζωίας, υγιεινής και ασφάλειας. Στο πρόγραμμμά μας υπάρχει αναλυτική πρόταση που στόχο έχει όχι μόνο τη διαχείριση των αδέσποτων που υπάρχουν αλλά και την αποτροπή δημιουργίας νέων.

Σίγουρα , υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και δεν μπορούν να περιμένουν! Οι εξελίξεις τρέχουν!

Με την ολοκλήρωση της Ε65, την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα  και την επέκταση της σιδηροδρομικής Εγνατίας προς Κοζάνη και Ηγουμενίτσα, αλλάζουν γρήγορα τα δεδομένα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ! Και θα είμαστε»!

«Οι δημότες ξέρουν να κρίνουν και σίγουρα δε θα αφήσουν την τύχη του τόπου στις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων» κατέληξε ο Χρήστος Σινάνης «μαζί θα πορευτούμε και την επόμενη τετραετία! Μαζί θα πάμε το Δήμο Μετεώρων ακόμη πιο μπροστά! Μαζί θα αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας! Γιατί ο τόπος μας το αξίζει . Οι δημότες μας το αξίζουν ! Ο Δήμος Μετεώρων το αξίζει! Σας ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά για τη σημερινή σας παρουσία. Για τη συμπαράσταση σας. Για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα και τους συνεργάτες μου και συνεχίζετε να μας δείχνετε.  Για τη δύναμη που δίνετε στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Η Δύναμη σας γίνεται για μας ευθύνη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ για νίκη από την 1η Κυριακή».

Exit mobile version