Τοπικά

Μαζική συμμετοχή υπαλλήλων της Νομαρχίας σε στάση εργασίας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. Αντιδρούν για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο : «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις»

Στην πραγματικότητα όπως δήλωσε η πρόεδρος Βενέτη Σοφία, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο του. Δεν αποτελεί σίγουρα τη στρατηγική αναπτυξιακή πρόταση για προοπτική των ΟΤΑ. Είναι ένα νομοσχέδιο, που προωθεί κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Είναι ένα νομοσχέδιο, που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας με βασικότερο όλων την στελέχωση των Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και στην λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τη λογική κόστους – οφέλους.

Ο σχεδιασμός των τεχνικών έργων, η ιεράρχηση, η εκπόνηση των μελετών, η εκτέλεση και η επίβλεψη μόνο εάν γίνεται μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό και φορέα, μπορεί να βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες  σε υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ.

Απαιτούμε την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, την διόρθωση άλλων και επαναφέρουμε τα αιτήματά μας για άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και τις παρακάτω προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στις δηλώσεις επίσης η Πρόεδρος, κάλεσε τους  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να δηλώσουν έμπρακτα την στήριξη τους στους εργαζομένους των Δ.Τ.Ε.  τους οποίους δεν ξεχνούν να επαινούν σε κάθε παραλαβή έργου, επιβεβαιώνοντας την τεχνική επάρκεια των Τεχνικών Υπηρεσιών των Περιφερειών.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης