Ροή Τοπικά

Μακριά Ράχη (Πλούν) 1.944μ. απέναντι από το Γαρδίκι Ασπροποτάμου (εικόνες)

Τοπικά θα το ακούσεις ως Πλουν (για το Γαρδίκι και την Αθαμανία (Μουτσιάρα) αλλά στους ορειβατικούς χάρτες θα το βρεις ως Μακριά Ράχη (και δικαιωματικά αφού αγγίζει σχεδόν τα 4,5 χιλιόμετρα η κορυφογραμμή του). Αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Κακαρδίτσας.

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από τρία σημεία, η ευκολότερη διαδρομή είναι από το Μοναστήρι της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρδικίου, πάνω από την γέφυρα Αλεξίου στον Ασπροπόταμο και δίπλα στον συνοικισμό Παλαιοχώρι Γαρδικίου. Η δεύτερη πρόσβαση είναι από τον ερειπωμένο μύλο του Γαρδικίου, περίπου 2 χλμ. στον παραποτάμιο χωματόδρομο από την γέφυρα Αλεξίου προς Αθαμανία (Μουτσιάρα) και η τρίτη από την Αθαμανία προς την τοποθεσία Αγκαθάκι. Και οι τρείς διαδρομές είναι σηματοδοτημένες με κορδέλες.

Στη δασώδης διαδρομή θα συναντήσεις πλούσια βλάστηση που αποτελείται κυρίως από πανύψηλα έλατα, αλλά και οξιές, καρυδιές, αγριοκαστανιές, κορομηλιές, βαλανιδιές… Τον Μάϊο με Ιούνιο, ανάλογα τον καιρό θα συναντήσεις αρκετές αγριοφράουλες. Πλησιάζοντας στην κορυφή, υπάρχει τσάι και λίγο μπιτούνι, προσοχή όμως γιατί είναι προστατευόμενα είδη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εντυπωσιακές φωτογραφίες ΕΔΩ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης